Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μετεωρίτης παρατηρήθηκε στον ουρανό της Αγγλίας και της Ουαλίας


C O M E T 




 Μετεωρίτης βολίδα με πράσινες αποχρώσεις

Αρκετοί άνθρωποι, από πολλά μέρη, όπως η Κορνουάλη και το Lancashire, έχουν αναφέρει ότι είδαν έναν μετεωρίτη βολίδα με πράσινες αποχρώσειςστον νυχτερινό ουρανό.
Η "μπάλα φωτιάς" παρατηρήθηκε στην Αγγλία και την Ουαλία, βόρεια περίπου τις 21:45 στις 8 Μαΐου του 2013.

Όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Independent, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο μετεωρίτης είναι ένα από τα κατάλοιπα του κομήτη του Halley, και ήταν
πιθανώς μόνο ελαφρά μεγαλύτερος από μια γροθιά. Το πρασινωπό χρώμα δίνεται από την πιθανή παρουσία του χαλκού στον πυρήνα του.
Μερικές εκθέσεις λένε ότι η τροχιά του μετεωρίτη διέσχισε τη Μεγάλη Βρετανία από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τον επιστήμονα Maggie Aderin Pocock, στην πραγματικότητα, το μέγεθος του ήταν ασυνήθιστο.
«Φαίνεται ότι αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα μεγάλο και φωτεινό ουράνιο σώμα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που έχει λάβει τόσο πολύ προσοχή» είπε στο BBC.
«Είναι πιθανό να σχετίζεται με το φαινόμενο της ετήσιας βροχής μετεωριτών Aquarids, που σχηματίζεται από τα κομμάτια του κομήτη Halley. Δύο φορές το χρόνο διασχίζουν την τροχιά της Γης δημιουργώντας το θέαμα των διαττόντων αστέρων. Αυτό θα πρέπει να ήταν ένα ιδιαίτερα μεγάλο θραύσμα».
Σύμφωνα με Aderin Pocock, το ουράνιο σώμα έχει εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 150.000 μίλια ανά ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...