Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε περίπτωση που δείτε κάτι περίεργο, επικοινωνήστε αμέσως με τη NOAA

 MERMAIDS

«Γοργόνες δεν υπάρχουν» 

  διαβεβαιώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ


Σε περίπτωση που δείτε κάτι περίεργο, 

επικοινωνήστε αμέσως με τη NOAA


Ουάσινγκτον
Μη χάνετε το χρόνο σας ψάχνοντας με τη μάσκα στο νερό: έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε μια εκπομπή για τις γοργόνες στην αμερικανική
τηλεόραση, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνει ότι «ουδέποτε υπήρξαν ενδείξεις για υδρόβια ανθρωποειδή».


H NOAA εξέδωσε την ανακοίνωση ως απάντηση στον κατακλυσμό επιστολών που δέχτηκε από πολίτες, οι οποίοι απαιτούσαν να μάθουν την αλήθεια για τις γοργόνες που αποκρύπτει η κυβέρνηση. Αιτία ήταν η δίωρη εκπομπή «Mermaids: The body found («Γοργόνες: το σώμα που βρέθηκε») του καναλιού Animal Planet, το οποίο διαφήμισε το πρόγραμμα ως «επιστημονική φαντασία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και επιστημονικές θεωρίες».

Η εκπομπή του Animal Planet «προσφέρει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη της γοργόνας, ενός πλάσματος με εντυπωσιακά ανθρώπινη εξελικτική θεωρία, του οποίου το εξελικτικό παρακλάδι διαχωρίστηκε από μια κοινή ανθρώπινη ρίζα», αναφέρει ανακοίνωση του καναλιού.

Επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα είναι επιστημονική φαντασία, στη συνέχεια όμως παραθέτει δύο «πραγματικά γεγονότα» στα οποία επικεντρώνεται η εκπομπή:

«Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια σειρά μυστικών δοκιμών για σόναρ, οι οποίες συνδέθηκαν με μαζικούς θανάτους φαλαινών που ξεβράστηκαν σε ακτές σε όλο τον κόσμο».

Πράγματι, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα στρατιωτικά σόναρ προκαλούν δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες σε φάλαινες και δελφίνια. Αυτό, βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με μυθικά πλάσματα.





Το δεύτερο «πραγματικό γεγονός» είναι ότι «το 1997, επιστήμονες της NASA κατέγραψαν σε μεγάλο βάθος στον Ειρηνικό έναν μυστηριώδη ήχο [...] ο οποίος πιστεύεται ότι είχε οργανική φύση. Ο ήχος ουδέποτε αναγνωρίστηκε». Το συμπέρασμα είναι ότι ίσως επρόκειτο για γοργόνες που τραγουδούσαν.

Όπως φαίνεται, αρκετοί τηλεθεατές κατηγόρησαν τη NOAA ότι αποκρύπτει την αλήθεια για τις γοργόνες, πιθανότατα λόγω ενός μυστικού πειράματος που πραγματοποιήθηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου: οι Αμερικανοί επιστήμονες φέρονται να συνδύασαν DNA από γοργόνες με γενετικό υλικό από εξωγήινους, δημιουργώντας έτσι ένα πλάσμα που θα μπορούσε να κολυμπήσει μέχρι τα ρωσικά πολεμικά πλοία μεταφέροντας εκρηκτικά στο ρύγχος του.

Η ΝΟΑΑ, από την πλευρά της, αρνείται να παρασυρθεί στη συνωμοσιολογία και κλείνει την ανακοίνωσή της με ένα ερώτημα: «Γιατί άραγε οι γοργόνες απασχολούν το συλλογικό ασυνείδητο σχεδόν όλων των ναυτικών λαών; Είναι ένα ερώτημα το οποίο είναι καλύτερα να αφήσουμε στους ιστορικούς, τους φιλοσόφους και τους ανθρωπολόγους».
Newsroom ΔΟΛ





1 σχόλιο:

  1. εγώ βλέπω πολλά περίεργα κατα καιρούς, να ενημερώσω εδω...ευχαριστουμε πολύ για την εμπεριστατωμενη σας ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...