Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων στην «επόμενη γενιά» iPhone;


IPHONEFINGERS

Καθώς η χρήση φορητών συσκευών αυξάνεται όλο και περισσότερο, αυξάνεται και ο όγκος των προσωπικών δεδομένων που αποθηκεύουν σε αυτές οι χρήστες τους, καθιστώντας απαραίτητη την ανάπτυξη όλο και πιο εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας. Εν έτει 2013, οι «παραδοσιακοί» κωδικοί κρίνονται πλέον ανεπαρκείς, καθώς δεν είναι ικανοί να σταματήσουν έναν αποφασισμένο χάκερ. Ως εκ τούτου, είναι πολλές οι εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας που επιδεικνύουν ενδιαφέρον για σύγχρονους τρόπους προστασίας των συσκευών τους, όπως η βιομετρική τεχνολογία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, που επικαλείται «πολλαπλές αναφορές», μία εξ αυτών είναι και η Apple, η επόμενη έκδοση του λειτουργικού της οποίας υποδεικνύει την ύπαρξη βιομετρικών σαρωτών στα επόμενα iPhones, που θα ελέγχουν το δακτυλικό αποτύπωμα

του χρήστη. Ο κάτοχος της συσκευής θα καταχωρεί το αποτύπωμά του στη συσκευή, την οποία θα ενεργοποιεί με ένα πάτημα του αντίχειρά του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων αυξάνει το επίπεδο προστασίας μίας συσκευής, «ανοίγοντας» παράλληλα νέες δυνατότητες, ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης νέου επιπέδου ασφαλείας, όπως, για παράδειγμα αυξημένες δυνατότητες online πληρωμών.

Η φημολογία περί ύπαρξης βιομετρικών αισθητήρων στο επόμενο iPhone κυκλοφορεί εδώ και μήνες, ωστόσο ενισχύθηκε λόγω της κυκλοφορίας μίας beta έκδοσης του iOS 7 μεταξύ των developers της Apple το βράδυ της Δευτέρας. Ένας εξ αυτών εντόπισε ένα αρχείο ονόματι BiometricKitUI, που περιείχε πληθώρα αναφορών σε «δακτυλικό αποτύπωμα», σύμφωνα με αναφορές σελίδων όπως το 9to5Mac, Extreme Tech κ.α.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone εκτιμάται πως θα περιλαμβάνονται ταχύτερος επεξεργαστής, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και βελτιωμένη κάμερα, πιθανώς με λειτουργία καταγραφής βίντεο slow-motion.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...