Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

H Καλιφόρνια επενδύει στην αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας

ENERGY 













Η πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία έχει θέσει ως στόχο να καλύπτει τα δύο τρίτα των αναγκών της σε ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020, προχωρά τώρα ένα ακόμα βήμα μπροστά προτείνοντας την υλοποίηση συστημάτων αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ηλιακά και αιολικά συστήματα παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με την ηλιοφάνεια και την ταχύτητα του ανέμου -η αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας σε βιομηχανικές μπαταρίες θα επέτρεπε την καλύτερη ενσωμάτωση των ΑΠΕ στα δίκτυα ηλεκτροδότησης. «Δεν μπορούμε απλά να βασιζόμαστε στη λιακάδα» είπε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν μιλώντας σε συνέδριο για την ηλιακή ενέργεια στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα. «Πρέπει να μπορούμε να εμφιαλώνουμε τη λιακάδα» είπε, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Γερμανία επενδύει εδώ και καιρό σε νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, έπειτα από την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος επιδοτήσεων για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στοιχείων στις στέγες.

Παρόμοια προγράμματα τρέχουν τώρα στη Νέα Υόρκη και το Τέξας, χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα αναθέρμανσης της οικονομίας που υλοποίησε η κυβέρνηση Ομπάμα.

Η Καλιφόρνια πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και το σχέδιο αποθήκευσης της ενέργειας προσελκύει ήδη μεγάλους επενδυτές όπως η LG, η General Electric και ο Μπιλ Γκέιτς, επισημαίνει στο Reuters.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Lux Research Στίβεν Μίνιχαν, η αγορά αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας θα αναπτυχθεί σημαντικά στο μέλλον με τις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις να αυξάνονται από τα 200 εκατ. πέρυσι στα 10,4 δισ. δολάρια το 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...