Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τοξική η σκόνη του Άρη


MARSTOXIC
TOXICDUST
Ένα επιπλέον και αναπάντεχο εμπόδιο για την 


παρουσία και παραμονή του ανθρώπου στον Άρη

Ένα επιπλέον εμπόδιο για την ανθρώπινη παρουσία εκεί
Δυσάρεστα είναι τα ευρήματα από τη μελέτη της σκόνης που υπάρχει στον Άρη. Επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν ότι η σκόνη του Κόκκινου Πλανήτη είναι τοξική δημιουργώντας έτσι ένα επιπλέον και αναπάντεχο εμπόδιο για την παρουσία και παραμονή του ανθρώπου στον Αρη.

Η σκόνη
Οι επιστήμονες της NASA έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις σε συνέδριο που γίνεται αυτές τις μέρες με αντικείμενο τις διεργασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2030. O Ρίτσαρντ Ουίλιαμς, προϊστάμενος των τμημάτων ιατρικής και υγείας της NASA, αναφέρθηκε στις τελευταίες αναλύσεις των δειγμάτων σκόνης του Άρη.
Σε αυτά έχει εντοπιστεί η παρουσία εστέρων πυριτικού οξέος. Η εισπνοή της σκόνης θα οδηγήσει τους εστέρες στους πνεύμονες, όπου η πρόσμειξη τους με το νερό που υπάρχει εκεί θα δημιουργήσει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Έχουν εντοπιστεί επίσης και άλλες βλαβερές για τον άνθρωπο ουσίες όπως υπερχλωρικό άλας και γύψος.
Το πρόβλημα
Στον Άρη δημιουργούνται πολύ συχνά ανεμοθύελλες και ανεμοστρόβιλοι μεταφέροντας φυσικά σκόνη. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος θα είναι συνεχώς εκτεθειμένος στη βλαβερή αρειανή σκόνη και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.
Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στον Άρη θα κινούνται στην επιφάνεια του φορώντας διαστημικές στολές. Οι στολές μπορεί να τους προφυλάσσουν από την άμεση έκθεση στη σκόνη αλλά έχει διαπιστωθεί ότι η σκόνη κολλάει και μάλιστα επίμονα στις στολές, οπότε θα τη μεταφέρουν μαζί τους στα σκάφη ή στις βάσεις στις οποίες θα επιστρέφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...