Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εξωγήινοι που αγαπήσαμε!


A L I E N S

O ET είναι ένας μόνο από εκείνους τους διαγαλαξιακούς τύπους που λατρέψαμε μικροί.Τι καλύτερο από το να έχεις κολλητό τον Τσουμπάκα και να μοιράζεται τη σοφία του ο Μάστερ Γιόντα μαζί σου; 

Ή να έχεις έναν Μίστερ Σποκ να σου δίνει

συμβουλές και τον Optimus Prime ίνδαλμα;

Τσουμπάκα (Star Wars)
Ο Χαν Σόλο έχει τον καλύτερο κολλητό στον κόσμο. Έναν τρίμετρο Wookie, που δεν μιλάει (γρυλίζει), σπάει κεφάλια και γενικά κάνει ότι χρειάζεται να κάνει ένας κολλητός. Είναι εκεί. Και χωρίς να λέει πολλά πολλά.
Αλφ (ο εξωγήινος)
Τριχωρός και γλυκούλης. Πεινάλας και φασαριόζος. Σαρκαστικός και κυνικός. Συν του ότι μεγαλώσαμε μαζί του σε μια δύσκολη εποχή. Τότε που οι διευθυντές προγράμματος νόμιζαν ότι ένα επεισόδιο "στρουμφάκια" ήταν αρκετό για να ικανοποιηθούμε εμείς οι νέοι.
Μάστερ Γιόντα (Star Wars)
Το σοφότερο ον που πάτησε πόδι σε οποιοδήποτε πλανήτη, σε οποιοδήποτε γαλαξία,  σε οποιοδήποτε σύμπαν. Μάστερ Γιόντα και δεν είμαι καλά. Αν κι έχει πατήσει τα 900 και παρότι είναι δεν είναι ένα μέτρο (χωρίς το μίλκο), παραμένει αληθινός ζογκλέρ με το φωτόσπαθο. Όλα τα λεφτά, βέβαια, είναι τα λεγόμενα του που στάζουν εμπειρία σε κάθε συντακτικό λάθος (σ.σ συνηθίζει να βάζει το ρήμα στο τέλος κάθε πρότασης. Έτσι. Γιατί προφανώς μπορεί). Πιθανότατα το "μιλάς με γρίφους γέροντα" να βγήκε για αυτόν.
Μάρβιν (the Martian)
Αγαπημένος! Ο καλύτερος κακός των Looney Tunes κι αυτό γιατί εν αντιθέσει με όλους τους άλλους συνδυάζει την αγνή επιθυμία να καταστρέψει τον κόσμο, με την αντίστοιχη εξυπνάδα για να το κάνει. Συγγνώμη Κογιότ, αλλά είναι η αλήθεια. Ο Μάρβιν ήταν το αντίθετο του "σκυλί που γαβγίζει, δεν δαγκώνει", καθώς μιλούσε σπάνια κι όταν το έκανε είχε μια πολύ ευγενική φωνή. Συν του ότι βασίστηκε ο χαρακτήρας του στον θεό Άρη (Mars), εξού και η περικεφαλαία. Δικός μας άνθρωπος.
Σποκ (Σταρ Τρεκ)
Γνωστός και ως Μίστερ Σποκ. Ψιλοφλώρος, αλλά συμπαθητικός. Η φωνή της λογικής στο "Enterprise" και αυτός που διαπίστωνε κάθε φορά ότι "κάτι δεν πάει καλά με αυτούς τους ανθρώπους". Εκτός του ότι είναι πανέξυπνος, μπορεί να χαρακτηριστεί... καλή καρδιά, έστω κι αν επί της ουσίας δεν έχει ανθρώπινα αισθήματα. Γενικά - να τα λέμε όλα - θα έμπαινε στη λίστα, μόνο και μόνο για το κόλπο που κάνει με τα χέρια, τον χαιρετισμό του πλανήτη Βόλκαν , τον οποίο και θα ζήλευαν όλες οι συμμορίες της Βαλτιμόρης.
Optimus Prime (Transformers)
Γενικά όταν ήμουν μικρός ήθελα όταν μεγαλώσω να γίνω ο Όπτιμους Πράιμ. Ο πιο γαμάτος των Tranformers, πιθανότατα ο μεγαλύτερος αρχηγός μετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα λόγια είναι περιττά.
Doctor Who,
Ο Δόκτορας ο Χου. Ο τελευταίος Time Lord. Αυτός που ταξιδεύει στο χρόνο. ΤΕΛΕΙΑ. Αυτό αρκεί. Αλλά όχι, έχει κι άλλο. Αν συνυπολογίσουμε ότι α) ψάχνει το σύμπαν για συναρπαστικά πράγματα β) δεν είναι παρτάκιας αλλά παίρνει παρέα μαζί του γ) έχει σώσει τη Γη αμέτρητες φορές δ) τον φοβούνται όλοι οι άλλοι εξωγήινοι κι αυτό χωρίς καν να βγάλει το παπιγιόν του.
Πριγκίπισσα Aura (Φλας Γκόρντον)
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Predator
Εγώ τον πάω, ντάξει;
Είναι καλός σε αυτό που κάνει και βγάζει κάτι μοναχικό, τύπου "πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια" για αυτό αποφάσισα να σκοτώνω όποιον βλέπω μπροστά μου. Συν του ότι έγινε φοβέρο twist στη συνέχεια όταν άρχισε να καθαρίζει τα Alien στην cult ταινία (δεν ξέρω βέβαια αν αυτό είχαν στο μυαλό τους) Predator vs Alien.
ΕΤ (ο εξωγήινος)
Τόσο συμπαθητικός στα όρια του να γίνει αντιπαθητικός. 
Από τις πρώτες γνωριμίες που είχε ο κόσμος του κινηματογράφου με "ζωή από άλλο πλανήτη". Μακάρι -αν ποτέ έρθουν οι εξωγήινοι στη Γη- να είναι σαν κι αυτόν και το χειρότερο που θα μπορούν να κάνουν στον κόσμο μας 
είναι να βγουν βόλτα με ποδήλατο.
http://santosight.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6950.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...