Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

TA 6 ΕΊΔΗ


SIXSPECIES


 Τα 6 είδη σεξ: Η νέα σεξουαλική πυραμίδα!


Θυμάσαι την τροφική πυραμίδα; Ώρα να γνωρίσεις και την πυραμίδα του σεξ. Μάθε γιατί το να συμπεριλαμβάνεις διαφορετικούς τύπους σεξ οδηγεί σε μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.
Όταν ακολουθείς μια διατροφή που προέρχεται από μία μόνο ομάδα τροφών, ούτε νιώθεις χορτασμένος ούτε κερδίζεις σε υγεία. Ακόμη και το κέικ, όταν το τρως όλη την ώρα, κάποια στιγμή το βαριέσαι! Κι όμως, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση της σεξουαλικής μας όρεξης, πολλοί από εμάς βασιζόμαστε σε ένα τρόπο για να χορτάσουμε την ερωτική μας πείνα. Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες που παραγγέλνουν το ίδιο γεύμα στο ίδιο εστιατόριο κάθε φορά χάνουν την απόλαυση. Η επίδοση σε διαφορετικά στυλ σεξ δεν απομακρύνει μόνο την πλήξη στην κρεβατοκάμαρα, «αλλά ικανοποιεί επίσης τις πολλές σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες σας, σας επιτρέπει να εκφράσετε διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς σας και σας δίνει τη δυνατότητα να ωριμάσετε σεξουαλικά ως ζευγάρι» εξηγεί ο Γιώργος Βυνάκος, κλινικός ψυχολόγος-σεξοθεραπευτής, συνεργάτης του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. Κανείς δε λέει ότι πρέπει να τοποθετήσεις τραμπολίνο στην κρεβατοκάμαρα ή να καλέσεις τους γείτονες για να συμμετάσχουν. Όμως, όπως βελτιώνεται η συνολική διατροφή σου όταν ακολουθείς τις οδηγίες της τροφικής πυραμίδας, έτσι επαναφορτίζεται το ειδύλλιο όταν ενσωματώνεις διαφορετικούς τύπους σεξ στη ρουτίνα σου. Η δημιουργία της δικής σου πυραμίδας του σεξ είναι εύκολη: έχει να κάνει με το να βρεις τη σωστή ισορροπία για σένα. Η βάση πρέπει να είναι όποιο στυλ σε ικανοποιεί σε βαθύτερο επίπεδο, το δεύτερο αγαπημένο σου να βρίσκεται ακριβώς από πάνω κ.ο.κ. Χρησιμοποίησε τις παρακάτω υποδείξεις για οδηγό και φρόντισε να λάβεις υπόψη τις προσωπικές σου προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σου. Το γρήγορο σεξ μπορεί να είναι κοντά στη βάση μιας πολυάσχολης μητέρας, αλλά κοντά στην κορυφή για κάποια ελεύθερη. Όποιος κι αν είναι ο προσωπικός σου συνδυασμός, η προσπάθεια να απολαμβάνεις όλους αυτούς τους τύπους εγγυάται ότι θα έχεις μια υγιή, ισορροπημένη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.
οικείο
Τι είναι Η αργή εξερεύνηση του σώματος του ενός από τον τον άλλο που σας επιτρέπει να εδραιώσετε εκ νέου το δεσμό σας. Μπορεί να περιλαμβάνει ή όχι τη συνουσία.
Τα οφέλη Ο οργασμός είναι ωραίος (εντάξει, είναι εκπληκτικός), αλλά η πιο συγκρατημένη σεξουαλική επαφή ικανοποιεί την εσώτερη ανάγκη μας για συναισθηματική επαφή. Επειδή το να νιώθεις συγχρονισμένος με τον άλλο ολοκληρώνει την ικανοποίηση στη σχέση, το οικείο σεξ βρίσκεται συχνά στη βάση της πυραμίδας του σεξ των γυναικών. «Το να νιώθετε συνδεδεμένοι και να μεταδίδεται τη στοργή ο ένας στον άλλο απαιτεί να επιβραδύνετε και να συγχρονιστείτε πραγματικά μεταξύ σας» σημειώνει η Τρίνα Ριντ, συγγραφέας του Till Sex Do Us Part: Make Your Married Sex Irresistible (Μέχρι να μας χωρίσει το σεξ: Κάνε το σεξ του έγγαμου βίου ακαταμάχητο). «Όταν τρέχεις για να φτάσεις στη γραμμή τερματισμού, είναι εύκολο να χάσεις τη θέα των σωματικών και συναισθηματικών αναγκών του συντρόφου σου» γράφει η ίδια. Αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι χωρίς την πίεση του οργασμού –ή ακόμα και της συνουσίας– θα εκτιμήσετε την πράξη και ο ένας τον άλλο περισσότερο, πράγμα που δημιουργεί αισθήματα ζεστασιάς.
Η συνταγή Όσο καιρό κι αν είσαστε μαζί, ο σύντροφός σουδεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, γι’ αυτό εξωτερίκευσε ό,τι σε κάνει να νιώθεις οικεία (ίσως δεν ξέρει πόσο σου λείπουν τα φιλιά – πρέπει να του το πεις!). Για να εξασφαλίσεις μια καταφατική αντίδραση, δώσε μια θετική ενίσχυση λέγοντας: «Μου άρεσε όταν έκανες αυτό κι αυτό… ας προσπαθήσουμε ξανά!». Κάνε ό,τι χρειάζεται για να νιώσετε πιο κοντά: φιληθείτε, γελάστε, μοιραστείτε ένα μυστικό που δεν έχετε πει σε κανέναν. Θα νιώσετε τόσο ερωτευμένοι, που δε θα έχει σημασία αν καταλήξετε στο σεξ.
περιπετειώδες
Τι είναι Οτιδήποτε είναι έξω από τη σφαίρα της ρουτίνας σας, είτε είναι μια νέα στάση, είτε το σεξ στο ντους, είτε το να φορέσεις μια στολή.
Τα οφέλη Ο συνδυασμός διαφόρων πραγμάτων στο κρεβάτι ενισχύει τη σεξουαλική σου αυτοεκτίμηση, γι’ αυτό το περιπετειώδες σεξ μάλλον βρίσκεται κάπου στη μέση της πυραμίδας του σεξ. «Το να κάνεις κάτι διαφορετικό, είτε είναι “επιτυχές” είτε όχι, αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου και σε ενθαρρύνει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου πιο συχνά», εξηγεί ο Γιώργος Βυνάκος. Μια μικρή ανανέωση πιθανόν να ενεργοποιήσει και τη σεξουαλική σου διάθεση. «Όταν προχωράς σε άγνωστα μέρη, αυτό ξεχωρίζει στη μνήμη σου», λέει ο ειδικός. Μάλιστα, όσο περισσότερο σκέφτεσαι το σεξ τόσο πιο συχνά θα θέλεις να κάνεις.
Η συνταγή Εάν το να ανοίξεις μια συζήτηση σχετικά με το ότι θέλεις να δοκιμάσετε ένα νέο σεξουαλικό παιχνίδι σού φαίνεται τρομακτικό, καλώς ήρθες στην παρέα. «Πολλές γυναίκες θέλουν να πειραματιστούν με τους συντρόφους τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πουν», τονίζει ο ειδικός και προσθέτει: «Οι γυναίκες ανησυχούν ότι ο σύντροφός τους θα σκεφτεί ότι είναι ανεπαρκής ή φοβούνται ότι θα τις κρίνει ή θα αναρωτηθεί πώς τους ήρθε αυτή η ιδέα». Μια σχετικά ανώδυνη προσέγγιση είναι η παλιά καλή φράση «Μόλις διάβασα για [συμπλήρωσε το κενό] σε ένα περιοδικό ή βιβλίο. Πώς σου φαίνεται;». Ένας άλλος τρόπος για να προτείνεις κάτι πικάντικο είναι να σημειώσεις πέντε πράγματα που θα ήθελες να δοκιμάσεις. Ζήτησέ του να κάνει το ίδιο και συγκρίνετε τις σημειώσεις σας. Οτιδήποτε αναφέρεται και στις δύο λίστες παίρνει το πράσινο φως, ενώ μπορείτε να εγκρίνετε ή να σκεφτείτε σοβαρά τα υπόλοιπα. Προσοχή όμως! Μπορείς να φαντάζεσαι όσο θέλεις τον Τζόνι Ντεπ, αλλά είναι καλύτερα να μοιράζεσαι μόνο τις φαντασιώσεις στις οποίες ο σύντροφός σου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
παράφορο
Τι είναι Γρήγορο, μανιώδες και με σύντομα προκαταρκτικά: ας το κάνουμε εδώ και τώρα! (γνωστό και ως «γρήγορο»).
Τα οφέλη Για μια γυναίκα που ακροβατεί ανάμεσα σε δουλειά, παιδιά, αγγαρείες και άλλα, το να βρει χρόνο για σεξ είναι πρόκληση. Γι’ αυτό ένα «στα γρήγορα» μπορεί να είναι η τέλεια λύση αν θέλεις να χωρέσεις το σεξ στο ήδη γεμάτο πρόγραμμά σου. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός, αποτελεσματικός τρόπος για να δείξεις στο σύντροφό σου ότι η σχέση σας είναι ακόμη ζωντανή, γι’ αυτό το σεξ μπορεί να καταλαμβάνει μία από τις μεσαίες βαθμίδες της πυραμίδας σου. Μπορεί, επίσης, να προσθέσει έξαψη στη ζωή σου: αν και οι δυο μπορείτε να ξεφύγετε από το γραφείο μες στην ημέρα για να συναντηθείτε για μία ώρα περίπου, αυτό θα είναι διασκεδαστικό. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να διακόψεις μια κατά τα άλλα μονότονη ημέρα», λέει ο ειδικός. «Μόλις επιστρέψεις στη δουλειά, θα έχεις απίστευτη ενέργεια για το υπόλοιπο απόγευμα».
Η συνταγή Η ομορφιά του γρήγορου σεξ είναι ότι δεν απαιτεί πολλή σκέψη. Απλώς πρέπει να ξεκλέψεις λίγο χρόνο μέσα στην πολυάσχολη μέρα σου. Εάν το μεσημεριανό ραντεβού δε βολεύει, βρες χρόνο πριν από το δείπνο ή βάλε το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα, πριν ξυπνήσουν τα παιδιά. Βρίσκεστε σε ένα βαρετό πάρτι; Τρυπώστε στο μπάνιο για να ζήσετε μια νύχτα που δε θα ξεχάσετε ποτέ (φροντίστε μόνο να κλειδώσετε την πόρτα).
απολογητικό
Τι είναι Μόλις είχατε ένα σοβαρό καβγά. Τώρα που τελείωσε, το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να γδύσετε ο ένας τον άλλο, να φιληθείτε και να τα ξαναβρείτε.
Τα οφέλη Κανείς δε σε ενθαρρύνει να ξεκινήσεις έναν καβγά, αλλά οι περιστασιακές υγιείς, μη υβριστικές διαφωνίες –όπου και οι δύο πλευρές εκφράζουν τα συναισθήματα και τη γνώμη τους– μπορεί να αποδειχθεί μια εμπειρία που θα σας φέρει πιο κοντά. Επιπλέον, η ορμόνη που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγκαλιάς», διευκολύνει τη συμφιλίωση. «Το να κάνετε έρωτα έπειτα από έναν τσακωμό δημιουργεί μεγαλύτερη διάθεση προς συγχώρεση. Μπορεί να δημιουργήσει την προθυμία να λύσετε τα μεταξύ σας ζητήματα» τονίζει ο Γιώργος Βυνάκος. Το ιδανικό είναι να μην καβγαδίζετε σε τακτική βάση, οπότε το συμφιλιωτικό σεξ βρίσκεται συνήθως στα πάνω επίπεδα της σεξουαλικής πυραμίδας της γυναίκας.
Η συνταγή Όταν είσαι θυμωμένη με το ταίρι σου, δε χρειάζεται να περιμένεις να δείξει μεταμέλεια λεκτικά πριν κάνετε σεξ. «Το σεξ είναι μια μορφή απολογίας από μόνο του», λέει ο ειδικός. «Είναι ένας σωματικός τρόπος για να εκφράσετε ότι αγαπιέστε και θέλετε να τα βρείτε μεταξύ σας». Ωστόσο, όσο υπέροχο κι αν είναι το σεξ της συμφιλίωσης, η ίδια η πράξη δε θα λύσει το οποιοδήποτε θέμα για το οποίο τσακωθήκατε εξαρχής, γι’ αυτό ο Γιώργος Βυνάκος προτείνει να το σκεφτείς και να προσπαθήσετε να λύσετε το θέμα το επόμενο πρωί. Το πιθανότερο είναι να έχετε καθαρό μυαλό και να μπορείτε να προσεγγίσετε το ζήτημα από μια πιο ήρεμη σκοπιά. Εξάλλου, είναι δύσκολο να τσακωθείτε όταν κάνατε σεξ όλο το βράδυ!
ηγετικό
Τι είναι Ξέρεις ακριβώς τι θέλεις και δεν πρόκειται να σταματήσεις μέχρι να το πάρεις – δεν είναι πάντα απαραίτητες οι χειροπέδες και το μαστίγιο!
Τα οφέλη Το να αναλαμβάνεις εσύ τη δράση στο κρεβάτι είναι πολύ εμψυχωτικό. «Το να παίρνεις τον έλεγχο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσεις τις επιθυμίες σου», εξηγεί ο ειδικός, που υποστηρίζει ότι η άνοδος στο «θρόνο» του πάθους μπορεί να μεταφραστεί σε αίσθημα σιγουριάς και εκτός του κρεβατιού. Επιπλέον, έτσι εξασφαλίζεις κυριολεκτικά ότι ικανοποιούνται οι ανάγκες σου: «Αυξάνεις το δυναμικό απόλαυσης όταν παίρνεις την ευθύνη της σεξουαλικής σου ικανοποίησης και δε θυσιάζεις τις ανάγκες σου έναντι αυτών του συντρόφου σου» λέει ο ίδιος. Επειδή το να είναι τα αφεντικά στο κρεβάτι δεν είναι για όλες τις γυναίκες, συνήθως το ηγετικό σεξ βρίσκεται προς την κορυφή της πυραμίδας των περισσότερων γυναικών.
Η συνταγή Πριν μπεις στην κρεβατοκάμαρα, φαντάσου πώς θα ήταν να διαφεντεύεις το ταίρι σου με λεπτομέρειες – μπορεί να σημαίνει ότι θα είσαι από πάνω ή ότι θα του δέσεις τα μάτια. Μοιράσου αυτές τις σκέψεις με το σύντροφό σου για να φτιάξεις την ατμόσφαιρα και ρίξτε το στο σεξ. Εάν δεν έχεις όρεξη για συζήτηση, πραγματοποίησέ το την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο κρεβάτι. «Το να έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σου θα σε εμπνεύσει να κάνεις τη φαντασίωσή σου πραγματικότητα», εξηγεί ο ειδικός. Εμπρός λοιπόν, απελευθέρωσε την dominatrix που κρύβεις μέσα σου!
μοναχικό
Τι είναι Χωρίς σύντροφο, χωρίς πίεση, μόνο με τη ζωηρή φαντασία σου και ίσως μια συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία.
Τα οφέλη Ο αυνανισμός δεν είναι κάτι που πρέπει να «φυλάς» μόνο για τις περιόδους που δεν έχεις εραστή ή όταν ο σύντροφός σου λείπει σε ταξίδι. Εάν έχεις σχέση και μια δραστήρια σεξουαλική ζωή, το μοναχικό σεξ μπορεί να μην είναι βασική σου προτεραιότητα, γι’ αυτό μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας σου. Για τις ελεύθερες, μπορεί να είναι πιο κοντά στη βάση. Όμως, ένα είναι σίγουρο: οι… μοναχικές επαφές έχουν μεγάλα οφέλη. Δεν είναι μόνο αισθησιακές, αλλά μειώνουν επίσης το στρες, προωθούν τον ύπνο και σε βοηθούν να καθοδηγήσεις το σύντροφό σου προς τη σωστή κατεύθυνση όταν κάνετε σεξ. Επιπλέον, «όσο περισσότερο καιρό μένει η γυναίκα χωρίς οργασμό τόσο λιγότερο τον αποζητά και τον χρειάζεται με τον καιρό», λέει ο Γιώργος Βυνάκος, εξηγώντας ότι ο οργασμός παράγει τεστοστερόνη, την ίδια ορμόνη που μας κάνει πρωτίστως να θέλουμε σεξ. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερους οργασμούς έχεις τόσο περισσότερους θέλεις.
Η συνταγή Εκμεταλλεύσου το χρόνο που έχεις μόνη σου και ξάπλωσε παρέα με ένα καυτό μυθιστόρημα, μια σέξι ταινία ή απλώς φέρνοντας στο μυαλό σου την αγαπημένη σου φαντασίωση. Αντί να οδεύσεις κατευθείαν στα συνηθισμένα σημεία, αφιέρωσε χρόνο για να εξερευνήσεις την κοιλιά σου, τους γοφούς σου και άλλες λιγότερο προφανείς, αλλά εξίσου ερωτογενείς ζώνες. Υπάρχουν σημεία στο κορμί σου που δε φαντάζεσαι ότι είναι ερωτικά και τα οποία μπορεί να σου προκαλέσουν μεγάλη ευχαρίστηση. Είσαι ακόμα δύσπιστη; Ο αυνανισμός δεν είναι ούτε βρόμικος ούτε λάθος, δεν απατάς το σύντροφό σου και δεν πρόκειται να εθιστείς στην… τεχνητή βοήθεια, όπως η Σάρλοτ στο Sex and the City. Είναι απλώς ένα από τα πολλά υλικά που απαρτίζουν μια γευστική, ισορροπημένη σεξουαλική διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...