Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πληρωμές μέσω προσώπου από το Paypal (Βίντεο)


 P A Y - P A L 
Τα πρόσωπα των πελατών του για σκοπούς πληρωμών σκοπεύει να αξιοποιήσει το Paypal, αναπτύσσοντας ένα σύστημα ταυτοποίησης μέσω προσώπου για πληρωμές μέσω φορητών συσκευών. Η διάσημη φίρμα ενσωμάτωσε στην εφαρμογή της υπηρεσίας της ένα tab ονόματι «Local», που επιτρέπει στο χρήστη να βρει κοντά του καταστήματα που δέχονται πληρωμές με φορητές συσκευές μέσω Paypal. Όταν ο πελάτης κάνει «check in» στο χώρο (όπως θα έκανε στο Facebook ή το Foursquare), τότε το όνομα και η φωτογραφία του εμφανίζονται στη σχετική εφαρμογή του καταστήματος, οπότε και ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του για να πληρώσει για τις αγορές του.

Ο ταμίας χρεώνει απλά κάνοντας κλικ στην εικόνα του πελάτη, ο οποίος ενημερώνεται στο τηλέφωνό του για το ποσό που έχει χρεωθεί και λαμβάνει μέσω email την «απόδειξη» αγοράς του Paypal.

Σε σχετική νακοίνωση/ blog post του Paypal, αναφέρεται πως καταστηματάρχες στη Richmond High Street του Λονδίνου βρίσκονται ήδη στην «εμπροσθοφυλακή» του «αγώνα για να γίνει το πορτοφόλι ιστορία», δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό και την εικόνα προφίλ τους. Στα καταστήματα που συνεργάζονται συμπεριλαμβάνονται γνωστά ονόματα, όπως τα Cook & Garcia, TheFarmery, The Tea Box, The Bingham Hotel, Revolution, Caffe Paolo, The Cedar Coffee Shop, Urban Diner, Pier 1 Fish and Chips, Noble Jones, Hill Café και Knot Coffee and Pretzel.



Όπως λέει ο Ρομπ Χάρπερ, επικεφαλής του τμήματος Retail Services του Paypal, «χαιρόμαστε να βοηθούμε τις τοπικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να προσφέρουν μία πιο προσωπική εμπειρία, χωρίς να απομακρύνουν πελάτες που δεν έχουν πάνω τους αρκετά μετρητά για να πληρώσουν. Τώρα οι κάτοικοι του Ρίτσμοντ μπορούν να αφήσουν το πορτοφόλι ή την τσάντα τους στο σπίτι και να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι στη χώρα που χρησιμοποιούν την εικόνα προφίλ τους για να πληρώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...