Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Νέα επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι από την NASA





Όλο και πιο κοντά σε νέα επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι φέρεται είναι η NASA, σύμφωνα με...δημοσιεύματα, ειδικά μετά και την επανεκλογή του Ομπάμα. 

Η διαστημική υπηρεσία φαίνεται να σκέφτεται τη δημιουργία ενός επανδρωμένου φυλακίου και να δοθεί νέα ώθηση προς μια προγραμματισμένη επίσκεψη σε έναν αστεροειδή το 2025. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια αυτά έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, αλλά έμειναν στον «πάγο» καθώς περίμεναν να τελειώσει η εκλογική διαδικασία. 

Το 2010, ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε δώσει στην NASA εντολή, να εργαστούν για την αποστολή αστροναυτών σε έναν αστεροειδή που θα περάσει κοντά στη Γη μέχρι το
2025, και στη συνέχεια με κατεύθυνση αποστολών στον Άρη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030. 

Για να φτάσει τόσο βαθιά στο χώρο, η Nasa αναπτύσσει τεράστιους πύραυλους (σύστημα εκτόξευσης στο διάστημα SLS) και μια κάψουλα για το πλήρωμα με όνομα Orion που θα είναι είναι έτοιμο να πετάξει το 2021. Τον τελευταίο χρόνο, έχει αρχίσει η διαρροή ότι η NASA θέλει να εξερευνήσει τη Σελήνη σε ένα σημείο που βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά του. Δεν είναι μόνο η NASA που ενδιαφέρεται για την αποστολή αστροναυτών πίσω στο φεγγάρι, επίσης η Κίνα θέλει να γίνει μια παγκόσμια δύναμη στο διάστημα, λένε οι ειδικοί, και οι φιλοδοξίες της πάνε πολύ πιο πέρα ​​από μια συμβολική προσελήνωση. 

Το 2003, έγινε η τρίτη χώρα στον κόσμο που στείλει ανθρώπους στο διάστημα μετά τη Ρωσία και την Αμερική, και τώρα εξετάζει την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη μέχρι το 2025.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...