Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δημοσιογράφος του guardian: «Όλα τα στελέχη της NSA έχουν πρόσβαση παντού»


N S A
Όπως αποκάλυψε ο Glenn Greenwald, ο δημοσιογράφος του guardian που μέσω των αποκαλύψεων του Edward Snowden έριξε άπλετο φως στο πρόγραμμα PRISM, τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA παραδίδουν την... πρόσβαση ακόμη και σε αναλυτές χαμηλών βαθμίδων σε όλα τα ιδιωτικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών. Και αυτό πραγματοποιείται δίχως να είναι απαραίτητη η δικαστική έγκριση ή η άρση του απορρήτου επικοινωνιών. “Το PRISM είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό και παρεμβατικό εργαλείο δήλωσε ο Greenwald προς το δίκτυο ABC. Τα προγράμματα της NSA “έχουν ακριβώς τη μορφή που περιέγραψε ο κύριος Snowden. Οι αξιωματούχοι της NSA αναμένεται να καταθέσουν την Τετάρτη ενώπιον της Γερουσίας, και τους προκαλώ να απαρνηθούν ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν λειτουργούν ακριβώς με τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψα.”

Η NSA αποθηκεύει τρισεκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις και emails στις βάσεις δεδομένων της, τα οποία μπορούν να προσπελασθούν ανά πάσα στιγμή μέσω απλών απεικονιστικών προγραμμάτων (simple screen programs), δήλωσε ο Greenwald.

“Ta συγκεκριμένα προγράμματα, είναι πολύ απλές οθόνες, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι των supermarket ή των ναυτιλιακών εταιριών, όπου το μόνο που πρέπει να κάνει ένας αναλυτής είναι να εισάγει μία διεύθυνση e-mail ή μία διεύθυνση IP και το πρόγραμμα εκτελεί δύο λειτουργίες”:

“Αναζητούν τη βάση δεδομένων και τους επιτρέπει να ακούν τα τηλεφωνήματα ή να διαβάζουν τα emails όλων όσων έχει αποθηκεύσει η NSA, ή να αναζητήσει τα ιστορικά περι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...