Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Ρομπότ και κομπιούτερ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας;


ROBOWORK
Χρήση των ρομπότ και νέων λογισμικών 


θα φέρουν τη νέα βιομηχανική επανάσταση

Τα ρομπότ και τα κομπιούτερ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα πολλών κλάδων της αυστραλιανής βιομηχανίας, υποστηρίζει ο ομογενής επιστήμονας δρ. Πίτερ Καμπούρης.

Ο δρ. Καμπούρης είναι επιτελικό στέλεχος του Αυστραλιανού Οργανισμού Επιστημονικών Ερευνών (CSIRO) και συγγραφέας έκθεσης του συγκεκριμένου
οργανισμού που επεξεργάζεται λύσεις για να γίνουν οι αυστραλιανές βιομηχανίες ανταγωνιστικές και βιώσιμες οικονομικά.
Την τελευταία πενταετία χάθηκαν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα στην Αυστραλία αλλά ο δρ. Καμπούρης πιστεύει πως το φαινόμενο αυτό μπορεί να ανατραπεί.
Στη λεγόμενη «Λευκή Βίβλο» που έδωσε στη δημοσιότητα ο CSIRO υποστηρίζεται πως λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση των ρομπότ και των νέων λογισμικών που θα κάνουν και τη νέα βιομηχανική επανάσταση.
«Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους ανθρώπους με μηχανές αλλά να ενισχύσουμε το ανθρώπινο προσωπικό με τις νέες τεχνολογίες» λέει ο ομογενής επιστήμονας.
«Έτσι», συνεχίζει, «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η αυστραλιανή βιομηχανία που τώρα μαστίζεται από τις εισαγωγές θα γίνει και πάλι πιο ανταγωνιστική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...