Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ



silenceOF 




THEUNIVERSE 




Και είναι εκείνη η στιγμή που τα πάντα έχουν σιωπήσει γύρω σου και μέσα σου.Σα να βρίσκεσαι μονάχος σε έναν δρόμο κι εκεί που περνούσαν αυτοκίνητα, ΚΙ εκεί Που Δεξιά ΚΙ 

αριστερά έβλεπες ταμπέλες Που καθοδηγούσαν, ξαφνικά βρέθηκες σε μιαν άσφαλτο στη μέση της ερήμου. Κοιτάς ψηλά και αναρωτιέσαι ... Τί έγινε ξαφνικά? Γιατί το Σύμπαν δεν δίνει απαντήσεις? Τί συμβαίνει?
Και γιατί η ζωή σου, έχει τραβηχτεί στα άκρα?


Είναι η στιγμή που το Σύμπαν αποτραβιέται για να κάνεις την υπέρβασή σου μέσα από το φαινομενικό χάος που βλέπει ο ανθρώπινος νους. Είναι η στιγμή που αναδύεται από μέσα σου ο δημιουργός που είσαι, ορίζοντας τα Σύμπαντα γύρω σου.  
Μέχρι στιγμής μάζευες εργαλεία, άλλαζες οπτικές, απελευθέρωνες άγκυρες, έκλαιγες σιωπηλά, απογοητευόσουνα, ξανασηκωνόσουνα ... μόνο και μόνο για να έρθει η στιγμή που το Όλα Όσα Είναι θα κρατήσει την ανάσα του για να δει τί θα κάνεις από 'δω και πέρα. Με όλα όσα ήταν να σε αρματώσει, σε αρμάτωσε για να περάσεις μόνος σου την καταιγίδα. Το έχεις κάνει με καθοδήγηση κι άλλες φορές αλλά τώρα καλείσαι να κρατήσεις τον δικό σου φάρο ψηλά και να βαδίσεις χωρίς φόβο στην καρδιά σου. Η στιγμή μεγάλων αλλαγών και αποφάσεων ήρθε.  
Όμως δεν έχεις ιδέα τί συμβαίνει και αναρωτιέσαι γιατί τέτοια σιωπή. Πού είναι η καθοδήγηση? Πού είναι τα σημάδια που συνήθιζες να βλέπεις?  
Μα δεν καταλαβαίνεις πως, για να έφτασες στο σημείο να κάνεις το ίδιο το Σύμπαν να σιωπήσει, ήρθε η στιγμή που ξεδιπλώνεται το μεγαλείο σου? Πως είναι η ανώτερη στιγμή που μπορείς να φτάσεις ως δημιουργός στην κυτταρική σου μορφή? Καινούριος καμβάς απλώνεται μπροστά σου κι εσύ αναρωτιέσαι πού είναι τα χρώματα και το σχέδιο να ξεσηκώσεις. Μην τα ψάχνεις. Εσύ θα δημιουργήσεις τα χρώματα, το σχέδιο, ακόμη και τον τοίχο που θα κρεμάσεις το τελάρο, ακόμη και το καρφί.  
Η σιωπή είναι δημιουργική, κράτησέ τη μέσα σου, παρέμεινε μαζί της, γίνε φίλος της. Όταν έρχονται μεγάλες αλλαγές και νιώθεις όλα να αποτραβιούνται, αγκάλιασε τη σιωπή γιατί θα μπορείς να ακούσεις κάτι παραπάνω από μιαν απλή καθοδήγηση: θα ακούσεις την καρδιά σου να χτυπά στο σώμα του ίδιου του Σύμπαντος. Θα νιώσεις την ανάσα σου να γίνεται Ένα με τον κοσμικό ρυθμό.  
Η μεγαλύτερη και φωτεινότερη ένδειξη της εξέλιξής σου είναι όταν καταφέρεις να παραμένεις, έστω και λίγο, σε ξέφωτα σιωπής, μέχρι να γίνει δεύτερη φύση σου. Μάζεψε την ενέργειά σου, επέτρεψε να γίνεις λίγο πιο παρατηρητής της ζωής σου και άσε τα γεγονότα να ξεδιπλώνονται μπροστά σου.  
Και όταν όλα έχουν ησυχάσει, όταν αισθανθείς άνετα με τη σιωπή ... έρχεται η στιγμή που νιώθεις πως εσύ δεν είσαι το σώμα σου αλλά όλα τα σώματα που υπάρχουν σε ολάκερο το Σύμπαν, σε κάθε διάσταση. Δεν είσαι το κέντρο της καρδιάς σου αλλά όλες οι καρδιές που χτυπούν σε κάθε κυτταρικό κέλυφος σε όλους τους κόσμους, παράλληλους και γραμμικούς.Δεν είσαι μια ατομική συμπαντική νόηση αλλά όλες οι νόες μέσα από κάθε πλάσμα που εκπροσωπεί συγκεκριμένη ενέργεια, εκφρασμένη παντού και μέσα σε όλα.  
Η σιωπή σε οδηγεί να πετάξεις, σα να είναι φτερά στην πλάτη σου, προς την Ύπαρξη που είσαι και να ενωθείς απόλυτα μαζί της. 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...