Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Ουράντια


 U r a n t i a 

 Ουράντια είναι το κοσμικό όνομα του πλανήτη μας. 
Οι Ουραντιανοί είναι οι φυσιολογικοί άνθρωποι των διαφόρων φυλών, οι γήινοι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Η Ουράντια είναι ένας συνηθισμένος πλανήτης του
 Τοπικού μας σύμπαντος, του Nέβαδον. Το Σύμπαν του Νέβαδον περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια πλανήτες από τους οποίους μόνον οι 3.840.101 ήταν κατοικημένοι το έτος 1934 μ.X που δόθηκαν τα
Έγγραφα του Βιβλίου. Για λόγους που περιγράφονται στο βιβλίο, η Ουράντια επιλέχθηκε από τον Χριστό-Μιχαήλ, Δημιουργό και Παντοκράτορα του Τοπικού Σύμπαντος του Nέβαδον, για την ενσάρκωσή του στο ρόλο ενός κοινού θνητού με την προσωπικότητα του Ιησού του Ναζωραίου.

Ο Μιχαήλ είναι ένας Κυρίαρχος Δημιουργός Υιός του θεού, που ανήκει στο Τάγμα των Μιχαήλ με αύξοντα αριθμόν 611.131.

Η Ουράντια, ο πλανήτης μας, βρίσκεται στο έβδομο Υπερσύμπαν του Όρβοντον - ο κεντρικός πυρήνας του οποίου είναι ο Γαλαξίας - Γαλακτώδης Οδός - με πρωτεύουσα την Ουβέρσα.

O μείζον τομέας μας ονομάζεται Σπλάντον με πρωτεύουσα την Y-Μείζονα την Πέμπτη και ο ελάσσων τομέας μας λέγεται Ένσα με πρωτεύουσα την Y-Ελάσσονα την Τρίτη.

Η Ένσα περιλαμβάνει 100 Τοπικά Σύμπαντα μεταξύ των οποίων και το δικό μας Τοπικό Σύμπαν του Νέβαδον. Η πρωτεύουσα του Νέβαδον είναι η Σάλβινγκτον, όπου εκεί βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του Ανώτατου Παντοκράτορα του Nέβαδον, του Μιχαήλ Χριστού.

Το Τοπικό μας Σύμπαν του Nέβαδον έχει 100 Αστερισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο δικός μας, αυτός του Νορλατιαντέκ, με πρωτεύουσα την Εντέντια. O αστερισμός του Νορλατιαντέκ αποτελείται από 100- συστήματα στα οποία ανήκει και το δικό μας Σύστημα που ονομάζεται Σύστημα της Σατάνια (από το όνομα του βοηθού του Εωσφόρου, Σατανά, πριν από την αποστασία). Πρωτεύουσα του Συστήματος της Σατάνια είναι η Τζερουζέμ.

Η Σατάνια δεν είναι ηλιακό σύστημα, αλλά ένα σύστημα από ήλιους που αποτελείται από 1.000 κατοικήσιμους πλανήτες από τους οποίους οι 619 κατοικούνται, και μεταξύ των οποίων ο δικός μας,

Η Ουράντια, έχει τον αύξοντα αριθμό 606. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ο 606ος πλανήτης του συστήματος που χρονικά ανέδειξε ζωή μετά τη δημιουργία του συστήματός μας. Από τα 1.000.000 χρόνια που καταγράφτηκε σαν κατοικημένος πλανήτης μέχρι το 1934 που δόθηκαν τα «Έγγραφα της Ουράντια» έχουν κατοικηθεί άλλοι 13 κόσμοι στο σύστημά μας.

Στους συμπαντικούς χάρτες, ο πλανήτης μας αναφέρεται ως εξής: «O 606 της Σατάνια, στον Αστερισμό του Νορλατιαντέκ, τοπικό σύμπαν Nέβαδον, ελάσσων τομέας Ένσα, μείζων τομέας Σπλάντον, Υπερσύμπαν του Όρβοντον». Αυτό είναι αρκετό για τον ουράνιο αγγελιοφόρο να βρει οποιονδήποτε στη Γη.

Η Ουράντια είναι ένας «δεκαδικός» (σύμφωνα με αναλογίες στη δεκαδική κλίμακα) και πειραματικός πλανήτης. Σε έναν ανά δέκα πλανήτες, ο Δημιουργός του τοπικού σύμπαντος αφήνει τη ζωή και την ανθρώπινη κοινωνία να εξελιχθεί με ελάχιστη παρέμβαση εκ μέρους του.

Στους υπόλοιπους εννέα πλανήτες, η ανθρωπότητα είναι πιο στέρεα δομημένη, διαχειριζόμενη από ουράνιες προσωπικότητες και οδηγείται πιο αυστηρά στο θεϊκό πεπρωμένο της. Σε δεκαδικούς και πειραματικούς πλανήτες σαν τον δικό μας, όπου επιτρέπεται μεγάλος αριθμός ελευθεριών, η ζωή παράγει ποικίλους και πρωτότυπους συνδυασμούς που οι δημιουργοί παρατηρούν και μέσω αυτών κερδίζουν και άλλοι κόσμοι, αλλά το ρίσκο της αναρχίας και της επαναστάσεως είναι πολύ πιο μεγάλο σε τέτοιους πλανήτες.


(Από άρθρο του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, εκπροσώπου του Urantia Foundation στην Ελλάδα).
http://strange-omniverse.blogspot.com/2012/07/blog-post_12.html#ixzz21jyOTGMg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...