Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η Μάχη του Λος Άντζελες


LA BATTLE 

Η Μάχη του Λος Άντζελες, επίσης γνωστή και ως ''The Great ΛοςΆντζελες Air Raid'', είναι το όνομα που δόθηκε από σύγχρονες πηγέςγια τη φημολογούμενη επίθεση του εχθρού και μετέπειτααντιαεροπορικό μπαράζ πυροβολικού που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη της 24ης Φεβρουαρίου έως τις αρχές της 25ης Φεβρουαρίου 1942 πάνω από το Λος Άντζελες , Καλιφόρνια. 


Οι σειρήνες ακούγονταν σε όλη την Κομητείας του Λος Άντζελες το βράδυ της 24-25 Φεβρουαρίου 1942.Διατάχθηκε συσκότιση και αμέσως χιλιάδες στρατιώτες 
(φύλακες αέρα επιδρομής κλήθηκαν στις θέσεις τους.Στις 3:16 π.μ. η 37η Ταξιαρχία Πυροβολικού Ακτής άρχισε να πυροβολεί 12,8 λιβρων αντιαεροπορικα βλήματα σε αεροσκάφος που αναφέρθηκε στον αέρα.Τελικά θα ριχτούν πάνω απο 1400 βλήματα. 
Οι πιλότοι της 4ης μοίρας αναχαίτισης είχαν ειδοποιηθεί, αλλά τα αεροσκάφη τους
παρέμειναν καθηλωμένα.Το πυροβολικό συνέχισε να Βάλη σποραδικά μέχρι της 4:14 π.μ.
Το «all clear» ήχησε και η συσκότιση αρθεί στις 7:21 π.μ.

Απολογισμός
Πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί από φιλικά πυρά, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από τα αντιαεροπορικά πυρά, και άλλα τρίαπέθαναν από καρδιακή προσβολή που οφείλεται στο άγχος του πολύωρου βομβαρδισμού.

Το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού των ΗΠΑ, και κέρδισε κάποια μαζική κάλυψη από τα ΜΜΕ σε όλο το έθνος.

 Πηγή: aneksigita-fainomena.blogspot.gr


Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/04/video_15.html#ixzz2QfjsYgFp 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...