Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η σημαντικότερη επιστήμη για να κατανοήσεις και στην συνέχεια να χειραγωγήσειςμία κοινωνία είναι η Κοινωνική Μηχανική(Υπάρχει και σχετική ανάρτηση σε άλλη ενότητα που εξηγεί περισσότερα).
Διότι για να μπορέσεις να ασκήσεις επιρροή πάνω σε ένα άτομο(πόσο μάλλον σε μια κοινωνία) πρέπει προηγουμένως να γνωρίζεις βασικές λειτουργίες του 
ανθρώπινου νου, τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο
όσο και σε επιστημονικό επίπεδο(π.χ δράση-αντίδραση εγκεφαλικής δραστηριότητας ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται).

Δεν είναι λίγα τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν πάνω σε έναν η και περισσότερους ανθρώπους και τα αποτελέσματα τους δώσανε ώθηση στην εξέλιξη της κοινωνικής μηχανικής.
Κάποια από αυτά γίνανε με γνώση των ανθρώπων που συμμετείχαν ενώ κάποια άλλα εν αγνοία αυτών(προς χάριν της επιστήμης).Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά και συνταρακτικά συνάμα.
Σε κάθε περίπτωση όμως η ουσία των αποτελεσμάτων ήταν μία.Ότι ο άνθρωπος τόσο ατομικά,όσο και    ομαδικά(μέσα σε μία κοινωνία) υπό συγκεκριμένες συνθήκες(φυσικές η και τεχνητές) μπορεί να λειτουργήσει με γνώμονα το υποσυνείδητο και όχι το συνειδητό.
Αυτό σημαίνει ότι αν οι συνθήκες που δημιουργηθούν πάνω του προκειμένου να αντιδράσει(η να μην αντιδράσει) δεν του γίνουνε

αντιληπτές ,τότε δεν μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει(άρα να τις κατανοήσει) και κατά συνέπεια το αποτέλεσμα συμπεριφοράς του θα είναι προϊόν μεθόδευσης και χειραγώγησης.
Ένας τέτοιος τρόπος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις διαφημίσεις.
                                                                       ΒΙΝΤΕΟ 1/2
                                                                           
                                                                        BINTEO 2/2
                                                       ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...