Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τι ήταν τελικά η περιβόητη Area 51;



Ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA αποκαλύπτει ότι η Μέκκα των συνωμοσιολόγων, το περιβόητο Area 51 στην Νεβάδα των ΗΠΑ, δεν πρόκειται ούτε για χειρουργείο για εξωγηίνους ούτε κέντρο στάθμευσης για UFO. Σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας ήταν απλά ένα μέρος για δοκιμές κατασκοπευτικών αεροσκαφών.
Η διαβόητη βάση δημιουργήθηκε επί Ψυχρού Πολέμου το 1954 με σκοπό

τις δοκιμές του αεροπλάνου U-2, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Σοβιετική Ένωση.

Για να πετύχει τον στόχο του, το U-2 πετούσε σε ύψος 60.000 ποδών – ύψος ρεκόρ για την εποχή. Όπως αναφέρει το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, οι δοκιμές σε μεγάλο ύψος ήταν αυτές που προκάλεσαν στους αμερικανούς πολίτες την εντύπωση ότι βλέπουν UFO. Μάλιστα οι πτήσεις του U-2 και ενός δεύτερου αναγνωριστικού αεροσκάφους, με την ονομασία Oxcart, αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από τις μισές αναφορές για UFO στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Όπως σημειώνουν αμερικανικά μέσα, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη της συγκεκριμένης βάσης. Παρόλα αυτά, εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση του εγγράφου δεν πρόκειται να βάλει τέλος στις συνωμοσιολογικές θεωρίες καθώς αποσπάσματά του έχουν κρατηθεί απόρρητα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...