Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Θα διπλασιαστούν οι καύσωνες έως το 2020

HOT HEAT 
   Οι περιοχές ανά τον κόσμο που θα πλήττονται από καύσωνες αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2020 και θα συνεχίσουν θα αυξάνονται μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Αιτία είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο προκαλεί άνοδο των θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη επιστήμονες από τη Γερμανία και την Ισπανία σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πρόσφατη έρευνα είναι πιο δυσοίωνα από αυτά που είχε προβλέψει η ειδική ομάδα επιστημόνων του ΟΗΕ σε σχετική έρευνα που είχε διεξάγει πέρυσι.

Στην έκθεση της Διακρατικής Επιτροπής για τις Κλιματικές Αλλαγές (IPCC) δεν

δινόταν ιδιαίτερη σημασία στους καύσωνες: «Είναι πολύ πιθανό η διάρκεια, η συχνότητα και η ένταση των θερμών περιόδων να αυξηθούν στις περισσότερες περιοχές της Γης», αναφερόταν.

Οι καύσωνες κατά την καλοκαιρινή περίοδο επηρεάζουν πλέον το 5 τοις εκατό των περιοχών στον παγκόσμιο χάρτη, αναφέρεται στην παρούσα έκθεση. «Αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2020 και να τετραπλασιαστεί έως το 2040».

Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου από την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...