Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προωθεί την τεχνολογία RFID στα τρόφιμα


RFID WORLD

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ (ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ) ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ RFID


Τα τελευταία 15 χρόνια, το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α (USDA) έχει ενεργά προσπαθήσει να αναπτύξει νέους τρόπους για να μειώσει την απάτη στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα σφραγίδων τροφίμων (food stamp), το οποίο καλύπτει επί του παρόντος  50 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Με έναν όμως ανησυχητικό τρόπο ο οργανισμός φαίνεται να  εξετάζει το ενδεχόμενο να περιλαμβάνει τη πιθανή χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RFID) για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των αποδεκτών  food stamp σε εθνικό
επίπεδο.

Δύο ξεχωριστές εκθέσεις  που αθόρυβα εκδόθηκαν από την υπηρεσία του USDA’s Food and Nutrition, το 1999, αποκαλύπτουν ότι ο απώτερος στόχος  του οργανισμού είναι η ανάπτυξη νέων πρωτοκόλλων παρακολούθησης που θα βελτιώσουν υποθετικά την ακεραιότητα του προγράμματος  food stamp,επίσης γνωστή ως Supplementary Nutrition  Assistance  Program.(SNAP). Σε δύο από αυτές τις εκθέσεις το Υπουργείο Γεωργίας εξηγεί πως οι νέες τεχνολογίες βιομετρικής αναγνώρισης μπορούν καλύτερα να βοηθήσουν στην επαλήθευση της ταυτότητας των αποδεκτών των food stamp και ως εκ τούτου να μειωθεί η απάτη.

«Η βιομετρική τεχνολογία αναγνώρισης παρέχει αυτοματοποιημένες μεθόδους αναγνώρισης ενός  προσώπου με βάση τα φυσικά χαρακτηριστικά-όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, το σχήμα του χεριού, τα χαρακτηριστικά των ματιών  και του προσώπου- καθώς και χαρακτηριστικά συμπεριφοράς- συμπεριλαμβανομένων των υπογραφών και των φωνητικών προτύπων» , αναφέρει η περίληψη μιας εκ των εκθέσεων, με τίτλο «Εισαγωγή στη τεχνολογία Βιομετρικής αναγνώρισης: Δυνατότητες και εφαρμογές στο Πρόγραμμα κουπονιών διατροφής».

Πολιτείες στις Η.Π.Α, όπως η Καλιφόρνια, η Ν.Υόρκη, το Ιλινόις, η Μασαχουσέτη, το Νιού Τζέρσευ, χρησιμοποιούν ήδη βιομετρικές τεχνολογίες, όπως την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, αναγνώριση προσώπου ακόμα και σαρώσεις αμφιβληστροειδούς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο πέραν από ομοσπονδιακή κυβερνητική εντολή. Όμως όπως τόνισε ο  Βrandon Tuberville στην Activist Post, αυτή η αναδυόμενη ανάπτυξη των νέων βιομετρικών προγραμμάτων ταυτότητας(ID) σε όλο το έθνος, γίνεται σκόπιμα σταδιακά έτσι ώστε να μην προκαλέσει πάρα πολύ αρνητική  προσοχή σχετικά με αυτή τη βίαιη παραβίαση της ατομικής ελευθερίας και της ιδιωτικής ζωής.

Πως αυτό όλα τα συνδέει με πιθανή τεχνολογία RFID?? Μέρος από αυτό το βιομετρικό παράδειγμα που το USDA έχει αγκαλιάσει, περιλαμβάνει τη χρήση RFID-chipς, τα οποία ήδη έχουν ενσωματωθεί σε πιστωτικές κάρτες και διάφορες άλλες συσκευές πληρωμής. Τέτοιου είδους τεχνολογία  ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει τη μείωση της απάτης των πιστωτικών καρτών, που σημαίνει ότι μπορεί να  είναι το επόμενο λογικό βήμα, για κέρδη προ φόρων, για  το WIC( Ειδικό Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Διατροφής για βρέφη, γυναίκες και παιδιά) και άλλα προβλήματα κοινωνικής πρόνοιας  που λέγεται ότι γίνεται κατάχρηση σε μεγάλο βαθμό από εγκληματίες. Αυτός ο τύπος του συστήματος βρίσκεται ήδη σε ισχύ στην Ινδία, εξ άλλου, όπου βιομετρικές κάρτες εκδόθηκαν ήδη πρόσφατα σε όλους τους κατοίκους της χώρας του 1,2 εκατομμυρίων- και η Αμερική φαίνεται ότι είναι η επόμενη.

«Όπως το Ινδικό πρόγραμμα  UID ( μοναδικός αριθμός αναγνώρισης), η εξάπλωση του Αμερικανικού προγράμματος θα απαιτήσει λήψη των δαχτυλικών αποτυπωμάτων των ατόμων που λαμβάνουν κουπόνια τροφίμων υπό το πρόσχημα της μείωσης της απάτης» γράφει ο Βrandon Tuberville. « Όπως η πρώιμη κατάσταση της Ιαπωνικής έκδοσης του UID, η Juki Net, το  αναδυόμενο αμερικανικό σύστημα επί του παρόντος υλοποιείται σε επίπεδο Πολιτειών ή σε τοπική βάση(κομητεία ή πόλη) χωρίς διοίκηση από  την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.


Μετάφραση-επιμέλεια Eva Cat

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...