Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΒΡΟΧΗ MADE BY ΝΑSA | VIDEO

RAIN USA
Η τεχνική με την ονομασία 
«υγροποίηση με τη βοήθεια λέιζερ» πιστεύεται 
ότι μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει τον μερικό 
έλεγχο αναφορικά με το πού και πότε θα βρέξει, εφόσον 
η ατμόσφαιρα μιας περιοχής είναι επαρκώς υγρή

(αν διαθέτει έστω σχετικά χαμηλή υγρασία 
έως 70%, ενώ αν υπάρχει πλήρης ξηρασία στον αέρα, 
δεν μπορεί να προκληθεί βροχή).
Οι ερευνητές έκαναν επίδειξη της τεχνικής κοντά στη λίμνη της Γενεύης, χρησιμοποιώντας ένα φορητό εργαστήριο υπέρυθρων λέιζερ με την ονομασία Teramobile.
Μετά από πειράματα 133 ωρών, οι παλμοί φωτός του λέιζερ κατάφεραν να δημιουργήσουν σωματίδια νιτρικού οξέος στην ατμόσφαιρα, τα οποία λειτούργησαν ως «κόλλα» (πυρήνες) για την πρόσδεση γύρω τους μορίων νερού, δημιουργώντας έτσι σταγόνες που δεν εξατμίζονταν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι σταγόνες είχαν αποκτήσει σταθερή διάμετρο λίγων χιλιοστών του χιλιοστού, δηλαδή…. ήσαν ακόμα αρκετά μικρές για να πέσουν σαν βροχή στο έδαφος, αλλά αρκετά μεγάλες για να ενθαρρύνουν τους επιστήμονες να
συνεχίσουν τα πειράματά τους, με την ελπίδα ότι η βελτίωση της μεθόδου θα παράγει μεγαλύτερες σταγόνες και, τελικά, την επιθυμητή βροχή.
Όπως παραδέχτηκε ο Κασπαριάν, χρειάζονται ακόμα πολλές προσπάθειες μέχρι να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή, καθώς πρέπει να δημιουργηθούν σταγόνες δέκα έως 100 φορές μεγαλύτερες, ώστε να είναι αρκετά βαριές για να πέσουν στη γη. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι η τεχνική επιδέχεται βελτιώσεων και ότι κάποια στιγμή θα μπορεί όχι μόνο να παράγεται βροχή, αλλά και να αποτρέπεται. Το τελευταίο ίσως καταστεί εφικτό, αν σκοπίμως δημιουργούνται στον ουρανό πάρα πολλές μικροσκοπικές σταγονίτσες νερού, που θα είναι τόσο ελαφριές, ώστε να μην μπορούν να πέσουν ως βροχή στο έδαφος. «Μπορεί μια μέρα με αυτό τον τρόπο να μετριάζουμε τους μουσώνες ή να μειώνουμε τις πλημμύρες σε μια περιοχή», όπως είπε.
Οι προσπάθειες ελέγχου του καιρού μέσω διάχυσης χημικών ουσιών στον ουρανό σημείωσαν έξαρση στην Κίνα, την περίοδο πριν και κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων του 2008, όταν η μετεωρολογική υπηρεσία του Πεκίνου διέθετε μέχρι και ειδικό γραφείο για την τροποποίηση του καιρού.
Είναι πλέον ένα γεγονός η παρεμβολή της Nasa στα κλιματολογικά φαινόμενα είναι πλέον ένα γεγονός το οποίο παρουσιάζεται στην πασίγνωστη εκπομπή του BBC, Top Gear.
Αυτή η τεχνολογία, είναι γνωστή στην Παγκόσμια Ελίτ εδώ και δεκαετίες.Το παγκόσμιο σύστημα που εξουσιάζει τον πλανήτη δεν θα τον σεβαστεί και  η ΝΑΣΑ (όπως και οποιοδήποτε άλλο πλοκάμι του Συστήματος αυτού δεν θα σεβαστεί τον άνθρωπο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...