Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Iguazu: 275 διαφορετικοί καταρράκτες σε ένα σημείο!

 IGUAZ 

Οι ομώνυμοι καταρράκτες του ποταμού Iguazu βρίσκονται στα σύνορα της Βραζιλίας και της Αργεντινής, στην επαρχία Misiones, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο. Φανταστείτε ένα δίκτυο από 275 διαφορετικούς καταρράκτες, μικρότερους και μεγαλύτερους, που εκτείνονται σε μια περιοχή 3 χιλιομέτρων πλάτους (2 χιλιόμετρα από τα οποία είναι το άνω χείλος του καταρράκτη) με ροή περίπου 1.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Iguazu σημαίνει «μεγάλα νερά» ή και «πολύ νερό που κατεβαίνει» στη γλώσσα των Γκουαρανί, των Ινδιάνων που κατοίκησαν αυτό τον υγρό παράδεισο, ενώ η καλύτερη θέα είναι από την πλευρά της Βραζιλίας.


Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, ένα σπάνιο φυσικό θαύμα, που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στην οποία εμπεριέχεται από το 1986. Για την ακρίβεια οι καταρράκτες ανήκουν σε δύο Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: Το Εθνικό Πάρκο Iguazu από την πλευρά της Βραζιλίας και

το Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Iguazu από την πλευρά της Αργεντινής. Η περιοχή συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο που βαδίζουν πάνω σε ξύλινες γέφυρες στο πλάι ή πάνω από τους καταρράκτες προκειμένου να θαυμάσουν τα νερά αλλά και την πλούσια βλάστηση που τους περιβάλλει.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...