Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Λευκή Αδελφότητα


WHITE BROTHERWOOD

Ένας παράξενος μύθος από την ανατολή λέει ότι υπάρχει μία ομάδα τέλειων ανθρώπων που κατέχουν εξαιρετικές φυσικές δυνάμεις κι έχουν φτάσει σε ανώτερο επίπεδο συνείδησης.

Η ομάδα αυτή εδρεύει κατά καιρούς σε διάφορες μυστικές τοποθεσίες και είναι γνωστή ως απόκρυφη ιεραρχία ή μεγάλη λευκή στοά. Οι περισσότερες πηγές λένε ότι οι διδάσκαλοι αυτοί κατάγονται από το Θιβέτ και την Ινδία αλλά αναφέρονται διδάσκαλοι και στον δυτικό κόσμο. Τα ονόματα που τους έχουν

δοθεί είναι, Λευκή Αδελφότητα, Λευκή Στοά, Αδελφότητα του Φωτός, Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα.


Όλα τα ονόματα εκφράζουν την ίδια έννοια, ότι από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα στο αστρικό πεδίο γίνεται σκληρός πόλεμος ανάμεσα στους δασκάλους που παραστέκονται στην ανάπτυξη και τελειοποίηση της ανθρωπότητας και στους μαύρους μάγους που αντιτίθενται.

Το 1614 εκδόθηκε το fama fraternitatis των ροδόσταυρων κείμενο που αναφερόταν στην ύπαρξη μιας «ομάδας ανώτερων ανθρώπων» , της Αδελφότητας του Σταυρού και του Ρόδου, οι οποίοι , αν και ζούσαν και εργαζόταν μυστικά . διηύθυναν την πνευματική πορεία , την εξέλιξη και το μέλλον του κόσμου. Η πίστη της ομάδας ανώτερων ανθρώπων, βρήκε πρόσφορο έδαφος τις διδασκαλίες των περισσότερων ομάδων εσωτερισμού.

Κατά την διάδοση των δοξασιών αυτών ενσωματώθηκαν και κάποιοι επιμέρους μύθοι που είχαν να κάνουν με την ποίηση των Αράβων, τους σοφούς Σούφι, την μυθική χώρα του ιερέα Ιωάννη στην Αφρική, τους Ναίτες και τους τέκτονες.

Μέχρι τον 19ο αιώνα οι βάσεις είχαν τεθεί και έγινε ευρύτερα γνωστός απο την Μπλαβάτσκι και την θεοσοφία. Πολλοί έχουν αναφερθεί στην Λευκή Αδελφότητα όπως ο Leadbeater, ο Dion Fortune,ο Μπαλάνος (Αδελφότητα της Φωτιάς) και ο Χρούμσης (Μύστης κατά την τάξη Μελχιδεσέκ). Οι Μαχατμας(maha=μεγάλος και atman=ψυχή)είναι ανώτερα όντα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της πνευματικής τους εξέλιξης,έχουν ανθρώπινη μορφή. Μερικά από αυτά τα όντα τα οποία έχουν πάρει ανθρώπινη μορφή,και αποκαλυπτόταν τον πυρήνα της διδασκαλίας των κρυφών δασκάλων της Λευκής Αδελφότητας,είναι ο Βούδας,ο Σεν Ζερμέν,ο Ιησούς...

Μια άποψη για σχέση του Ιησού με την Λευκή Αδελφότητα θα βρεις εδώ: coptic-sun.org/history.html


Αποσπάσματα από το site 

"Το μυστικό τάγμα που ονομάζεται Λευκή Αδελφότητα δημιουργήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο για να διατηρήσει τα αρχεία της Αλήθειας. Ο Μωυσής ο οποίος ήταν μυημένος στην Λευκή Αδελφότητα λίγο πριν πεθάνει διάλεξε μερικούς έμπιστους και τους ανέθεσε την φρούρηση της Αλήθειας. Αυτοί σχημάτισαν ένα μυστικό τάγμα, τους Εσσαίους."

"Η Μαρία, ο Ιωσήφ, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και κάποιοι μαθητές του Ιησού ήταν όλοι Εσσαίοι. Όταν ο Ηρώδης έμαθε για την γέννηση του Ιησού και θέλησε να τον αφανίσει, ήταν οι Εσσαίοι που βοήθησαν το παιδί να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Αίγυπτο και να κρυφτεί εκεί μέχρι τον θάνατο του Ηρώδη. Ο Ιησούς, ή Jeshua Ben Joseph όπως πραγματικά λεγόταν, εκπαιδεύτηκε και μορφώθηκε από το Τάγμα των Εσσαίων. Στην ηλικία των 12 ετών μυήθηκε στο τάγμα των Εσσαίων και του έδωσαν το όνομα Issa, που σημαίνει Δάσκαλος όλων των Δασκάλων. Στα 17 του, ο Ιησούς και ο ξάδελφος του ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, και οι δύο πήγαν στην Αίγυπτο για να συνεχίσουν την εκπαίδευση και την μύηση τους. Εκπαιδεύτηκαν στην Ηλιούπολη που ήταν κοντά στην Μεγάλη Πυραμίδα. Μέσα στην πυραμίδα, ο Ιησούς πήρε τον υψηλότερο βαθμό του τάγματος και του αποκαλύφθηκε η αποστολή του."


Πόσο είναι αλήθειες αυτά για την Λευκή Αδελφότητα αν ανήκει σε μύθο ή κάποιο είδος θρησκείας πρέπει να εξεταστεί...

Και μια άλλη άποψη έγραψε ο Γάλλος ποιητής και εσωτεριστής ΜΩΡΙΣ ΜΑΓΚΡ στον επίλογο του βιβλίου του «η επιστροφή των μάγων» έγραφε: «υπήρξαν άνθρωποι που τα ονόματα τους είναι άγνωστα , επειδή δεν ενδιαφερόταν για φήμη , κι η αλήθεια ακτινοβολούσε από μέσα τους δίχως να το γνωρίζουν, υπήρξαν άνθρωποι που αποκάλυψαν μυστικά , δίχως να γνωρίζουν πως τα μυστικά βρίσκονταν μέσα τους, ταπεινοί σοφοί που ενσωμάτωσαν την σοφία τους στην καθημερινότητα τους… όλοι μας έχουμε γνωρίσει , τουλάχιστον ένα από αυτούς στην ζωή μας, έναν από αυτούς τους άσημους μύστες, και έχουμε δεχτεί από αυτούς ένα ανεκτίμητο δώρο , μέσα σε μια γλυκιά κουβέντα , σε μια θλιμμένη ματιά ή σε μια αγνή έκφραση που διαγράφονταν στα μάτια τους».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...