Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μήπως ήρθε η ώρα για μια παγκόσμια κυβέρνηση;


TIME HAS COME ? 
NATION ONE 

Ο κόσμος χρειάζεται ένα παγκόσμιο θεσμό που να μπορεί να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αγοράς, μιας και οι σημερινοί πολιτικοί συμπεριφέρονται ως «παιδαρέλια», σύμφωνα με μια Γερμανίδα αρθρογράφο.
Στο άρθρο της στην εφημερίδα «Heute Wirtschaftswoche» η αρθρογράφος Bettina Röhl εκφράζει την λύπη της που ούτε ο ΟΗΕ, ούτε οι ηγέτες της G8 ή της G20 μπορούν να δώσουν λύση στην οικονομική κρίση, λόγω της απειρίας τους και του εθνικού «εγωισμού» τους.

«Ο Μεγάλος Δόκτωρ (Μπαράκ) Ομπάμα και οι χαμηλόβαθμοι συνάδέλφοί του στο Πεκίνο, το Νέο Δελχί, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκιο συνταγογραφούν φάρμακα για έναν ασθενή που ονομάζεται «κόσμος στην εποχή της παγκοσμιοποίησης», αλλά «δεν έχουν ιδέα» για την επίδραση που θα έχουν τα φάρμακά τους, λέει η συγγραφέας του άρθρου.

Η κορεσμένη παγκόσμια αγορά ενός άπειρου αριθμού ανεξέλεγκτων παικτών, μοιάζει με ένα «καζίνο» στο οποίο ένα «πολύ σημαντικό ρόλο, τον έχουν οι πολιτικοί». Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης οι «καρχαρίες του καπιταλισμού όπως ο (George) Soros και ο (Warren) Buffet»

Όμως, οι ηγέτες του κόσμου και οι μεγάλοι οικονομολόγοι ενεργούν ως «παιδαρέλια που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μιλούν με ψευδή αισιοδοξία για ένα κοντινό τέλος της κρίσης». Δηλαδή, «όλοι απλά ελπίζουν ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν από μόνα τους αργά ή γρήγορα», καταλήγει η Röhl.

Στην περίπτωση αυτή, ούτε οι συντηρητικές κυβερνήσεις, ούτε η «πρασινοκόκκινη» αντιπολίτευση (αριστερών δυνάμεων και οι οικολόγοι) δεν βρίσκουν τρόπο για την επίλυση της κρίσης. Έτσι, «ο κόσμος χρειάζεται μια παγκόσμια και αμερόληπτη κυβέρνηση (που είναι απίθανο να εμφανιστεί) η οποία θα συμπεριφερόταν πιο αυστηρά». Έτσι, οι πολιτικοί θα εγκατέλειπαν τις «ψεύτικες φιλοδοξίες» τους και οι οικονομικές κρίσεις θα έπαυαν να «πολιτικοποιούνται».
RT
Απόδοση: Θωμαή Στεφανοπούλου για την Τρικλοποδιά
Πηγή: www.triklopodia.gr
To διαβάσαμε:  pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr


Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/05/blog-post_4261.html#ixzz2TqVTOVZJ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...