Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μετατόπιση φορτίου προκάλεσε την πτώση του 747 | VIDEO





Μετατόπιση φορτίου φαίνεται να είναι η πιο πιθανή αιτία του θανατηφόρου δυστυχήματος του Boeing 747-400 (N949CA) της National Air Cargo που συνετρίβη κατά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Bagram στο Αφγανιστάν.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο απεικονίζεται το τι πιθανώς συνέβη μετά την βίαιη μετατόπιση φορτίου αμέσως μετά την απογείωση, γεγονός που προκάλεσε αιφνίδια άνοδο του ρύγχους με συνεπακόλουθη απώλεια ταχύτητας με συνέπεια την πρόκληση απώλειας στήριξης στη ροή αέρα στους κινητήρες

 (engine stall) και στις πτέρυγες.

Σε αυτές της συνθήκες το αεροσκάφος ήταν καταδικασμένο χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης για το πλήρωμα αφού κυριολεκτικά το 747 έπεσε σαν πέτρα από τον ουρανό.

Το μοιραίο αεροπλάνο σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε επτά ελαφρά «στρατιωτικά οχήματα και άλλο υλικό» όταν στην απογείωσή του από τον διάδρομο «03» στις 15:30L (11:00Z) κατέπεσε καταλήγοντας εντός της περιμέτρου της βάσης.

Προορισμός ήταν το αεροδρόμιο Al Maktoum στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως είναι γνωστό, στο περιστατικό έχασαν την ζωή τους τα 7 μέλη του πληρώματος, 4 χειριστές, 2 μηχανικοί και ένας load master.


Τμήμα ειδήσεων
 defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...