Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αμερικανικό Πεντάγωνο - Εντείνει τις προετοιμασίες για στρατιωτικό κτύπημα στη Συρία


USAPentagon
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του αμερικανικού Πενταγώνου για ένα πιθανό κτύπημα στη Συρία, έχοντας ως κυριότερη αιτιολογία τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Bashar Al Assad, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.
«Υπάρχει ένας εντεινόμενος σχεδιασμός  εν εξελίξει αυτόν τον καιρό καθώς περισσότερο λεπτομερείς πληροφορίες έρχονται γύρω από τη χρήση από το συριακό καθεστώς των χημικών όπλων και το πλήθος των πληροφοριών
μεγαλώνει», φέρεται να είπε ανώτερο στέλεχος του Πενταγώνου.
Ο ίδιος επίσημος, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο αν και έχει άμεση  αντίληψη των προετοιμασιών αυτών εντούτοις αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η επέμβαση δεν θα περιλαμβάνει χρήση στρατευμάτων σε συριακό έδαφος, θα περιλαμβάνει όμως τη χρήση πυραύλων cruise από σκάφη επιφανείας, και βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκάφη και με στόχο, όπως αναφέρεται, την καταστροφή των σημείων αποθήκευσης των όπλων αυτών αλλά και των κέντρων διοίκησης που σχετίζονται με αυτά.
Βέβαια αυτό αποτελεί την απλά την αφορμή. Μέσα στην πληθώρα των πληγμάτων θεωρείται σίγουρο ότι η αμερικανική Αεροπορία θα προσβάλλει στο σύνολό τους τις  συριακές ένοπλες δυνάμεις πάντα με το αιτιολογικό της χρήσης των χημικών όπλων.
Άλλωστε και στην περίπτωση της Λιβύης υπήρχε ανάλογο αιτιολογικό και τότε ήταν η προστασία των αμάχων και οι βαρβαρισμοί υποτίθεται ότι αφορούσαν το λιβυκό Στρατό και τη δυνατότητα του να σκοτώνει πολίτες. Σύντομα η επιχείρηση εξελίχθηκε σε άνευ προηγουμένου  σφυροκόπημα της Λιβύης και των δυνάμεων του Gaddafi χωρίς προηγούμενο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...