Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Εξάρτημα αεροπλάνου που χτύπησε τους δίδυμους πύργους βρέθηκε μετά από 12 χρόνια


HUGESHIPS


Εξάρτημα που προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από ένα εκ των δυο αεροσκαφών, που συνετρίβησαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου εντοπίστηκε κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
«Μέρος του συστήματος προσγείωσης, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τα αεροπλάνα που χτύπησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, βρέθηκε σφηνωμένο μεταξύ δύο κτηρίων στο κάτω Μανχάταν », είπε ο εκπρόσωπος
της αστυνομίας, Πολ Μπράουν. Ανέφερε επίσης ότι το κομμάτι από το αεροπλάνο έχει ευδιάκριτο αριθμό πλαισίου της Boeing.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε το μέγεθος του ευρήματος, αλλά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ανέφερε ότι είναι περίπου 1,5 μέτρο. Ο χώρος μεταξύ των δύο κτηρίων είναι εξαιρετικά στενός και αυτό εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους είχε ξεφύγει από τους ερευνητές, για σχεδόν 12 χρόνια.
Η αστυνομία «δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή, όπως στις σκηνές εγκλήματος, και έχει περιορίσει την πρόσβαση», δήλωσε ο κ. Μπράουν. Το κομμάτι του αεροπλάνου ανακαλύφθηκε τυχαία μετά από έλεγχο στο πίσω μέρος κτηρίου στο Μανχάταν, κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του.
Στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 2.753 άνθρωποι όταν δύο αεροπλάνα στα οποία επέβαιναν μέλη της Αλ Κάιντα έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...