Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"Προσεκτικά σχεδιασμένη η επικοινωνία Νετανιάχου - Ερντογάν"


  COMUNICATION



“Προσεκτικά σχεδιασμένη” ήταν η τηλεφωνική 

συνομιλία Ερντογάν-Νετανιάχου σύμφωνα με 


ανάλυση του αμερικανικού think tank Stratfor.

Σ΄ αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι συντάκτες της υποστηρίζοντας αν και δεν είναι σαφές πόσο καιρό πριν προετοιμάζονταν ΗΠΑ-Ισραήλ και Τουρκία γι΄ αυτή τη τηλεφωνική
επανασύνδεση, που βέβαια αλλάζει όλα τα δεδομένα στη περιοχή.


Υπήρχαν τους τελευταίους μήνες αρκετά δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι γίνεται προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών ,τίποτα όμως δεν έδειχνε ότι αναμενόταν κάτι τόσο σημαντικό όσο η συνομιλία Νετανιάχου-Ερντογάν και το συγνώμη του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Και στις δύο πλευρές υπήρχαν εμπόδια. Σύμφωνα με το Stratfor στην ισραηλινή πλευρά το εμπόδιο ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και στην Τουρκία ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πίστευε ότι η σύγκορυση με το Ισραήλ ήταν “εργαλείο” για να ενισχυθεί η αξιοπιστία της Τουρκίας στον ισλαμικό κόσμο.

Αυτή η λογική εξηγεί και την συγκρατημένη αντίδραση του Ερντογάν στην συγνώμη Νετανιάχου. Από την μια τον εξυπηρετεί αφού δείχνει ότι η Τουρκία κέρδισε αυτό που ζητούσε διατηρώντας μια σταθερή στάση. Από την άλλη προσπαθεί να δείξει ότι παραμένει στο πλευρό των Παλαιστινίων συνεχίζοντας να ζητά την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...