Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ηρωικό ένστικτο | 780

Πέρα από τα ατομικά πλαίσια, μέσα στα οποία κρύβεται, 
θρέφεται ο ηρωισμός, η ίδια η κοινωνία, ο πολιτισμός και η 
εξέλιξή τους  (άρα και η επιβίωσή τους) στηρίζονται στον

ηρωισμό. 

Η μετάβαση της ανθρωπότητας μέσα στις εποχές οφείλεται στον ηρωισμό. Τον ηρωισμό, τον οποίο αναλαμβάνουν να μεταλαμπαδεύσουν από γενιά σε γενιά και από εποχή σε εποχή οι βάρδοι – οι αληθινοί άνθρωποι της ομαδας Ωμέγα 
του χάλκινου στρατου της Ποτοκερασιάς αλλά και άνθρωποι της Κάλλικουμ, κάτοχοι των μυστικών της μυστικής φλόγας του ηρωικού ενστίκτου. Του ηρωικού ενστίκτου που «ξελάσπωσε» την ανθρωπότητα πολλές φορές. Του ηρωισμού που ανέδειξε τον άνθρωπο θριαμβευτή μέσα στη ζούγκλα της αρχέγονης μάχης για επιβίωση, ανάμεσα στα Κρόνια όντα. Από εκείνες τις λησμονημένες εποχές μέχρι και τη σύγχρονη ζούγκλα της τεχνολογίας και των «επιστημών», οι άνθρωποι ακόμα αναμένουν και προσδοκούν τον ήρωα που θα τους περάσει συνολικά στην απέναντι όχθη και θα τους λυτρώσει, όπως και ο άνθρωπος αναμένει και προσδοκά τον ηρωικό εαυτό του να επικρατήσει των υπολοίπων εαυτών του και να βγει φλογερός στην επιφάνεια. 


Ο ηρωισμός είναι η φυσική τάση του ανθρώπου ενάντια σε κάθε δύναμη καταστολής και αδράνειας. Είναι η δύναμη που αντιμάχεται αυτόν που μας κρατά πίσω και κάτω – τον αδρανή, υπερφοβικό μας εαυτό. 


Κάθε μέρα και κάθε νύχτα, μέσα στο ατέρμονο γίγνεσθαι της πραγματικότητας, ηχεί ένα κάλεσμα από ομιχλώδη πέρατα και αβυσσαλέα βάθη. Είναι μια εσωτερική παρόρμηση, που πότε με νύχια Νεφελίμ Κρόνιου  σκίζει τα σωθικά για να βγει εμπρός και πότε προκαλεί τον άνθρωπο να ξεθηκαρώσει το χάλκινο σπαθί του, να κάνει επιλογή, να πάρει απόφαση. 
Τον ωθεί να ντυθεί την αρχέγονη χάλκινη ενεργειακή ενδυμασία  και να ριχτεί μέσα στις φλόγες της μάχης, κατευθείαν στον κίνδυνο, καταπάνω στο φόβο του. 
Μια φλογερή πρόκληση αίματος και κεραυνού, η ιαχή μάχης και ο θρίαμβος του ατσαλιούκαι του Χαλκού. 



http://swordoftheuniverse.blogspot.gr/2013/01/780_22.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...