Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

100.000 κάμερες στην υπηρεσία του β.κορεατικού καθεστώτος



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»
Με πάνω από 100.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας το κουμμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας ελέγχει τον γενικό πληθυσμό στις πόλεις αλλά και στα σύνορα. Αυτό έκανε γνωστό η νοτιοκορεατιοκή εφημερίδα Chosun Ilbo η οποία έκανε γνωστή την παραγγελία 16.000 καμερών παρακολούθησης από την Κίνα πέρα των ήδη 85,570 που έχει εγκαταστήσει τα τρία τελευταία χρόνια συνολικού κόστους 7,4 εκατ. €.

Οι κάμερες ελέγχουν την μεθόριο της Βόρειας Κορέας και τη Νότια. και κυριότερα όχι για την παράνομη είσοδο μεταναστών στη Βόρεια Κορέα αλλά για την παράνομη…
φυγή των Βορειοκορεατών από τον κομμουνιστικό «παράδεισο».
Όπως επισημαίνεται κάμερες έχουν τοποθετηθεί και μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα υπό το φόβο μιας εξέγερσης από τον δοκιμαζόμενο λαό ο οποίος καταπιέζεται φρικτά τόσο από το φασιστικό καθεστώς όσο και από την πείνα.
«Όλες αυτές οι κάμερες παρακολούθησης σχετίζονται και με τις προσπάθειες του καθεστώτος να κάνει ασφυκτικότερο το έλεγχο της κοινωνίας» επισημαίνει η εφημερίδα.
Απόδειξη ότι η Βόρεια Κορέα κάνει πιο στενό τον έλεγχο σχετικά με τις δραστηριότητες των απλών ανθρώπων συμπίπτει με μια νέα έκθεση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταλήγει με το συμπέρασμα ότι μια διεθνής έρευνα πρέπει να διεξαχθεί αναφορικά με το αρνητικό ρεκόρ της Pyongyang σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Σε σχετική ανακοίνωση που έγινε στη Γενεύη, η συντάκτης της έκθεσης του ΟΗΕ Navanethem Pillay είπε: «Υπήρξαν κάποιες αρχικές ελπίδες ότι η έλευση ενός νέου ηγέτη θα μπορούσε να επιφέρει κάποια θετική αλλαγή στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Όμως, ένα χρόνο μετά την αναρρίχηση του Kim Jong-un στο ύπατο αξίωμα της χώρας, δεν βλέπουμε σχεδόν κανένα σημάδι βελτίωσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...