Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ¨ΕΛΛΗΝΕΣ¨...!


ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΝΕΥΩ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΜΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ
ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ-ΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΞΕΝΟΙ) ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.                   

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας 
Ουονστον Τσώρτσιλ, τηλεγραφούσε στις 28 Οκτωβρίου στον Έλληνα Πρωθυπουργό: “Ο τρόπος με τον οποίο, ο Ελληνικός λαός, αντιμετώπισε την Ιταλική πρόκληση, κατέκτησε το θαυμασμό του Βρετανικού λαού. Θα σας παράσχουμε όλη τη δυνατή βοήθεια μαχόμενοι εναντίον του κοινού εχθρού και θα μοιρασθούμε την κοινή νίκη.”

Την ίδια μέρα, ο Πρωθυπουργός του Καναδά, 
Μακένζυ Κινγκ, τηλεγραφούσε: “Όταν η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού, που γνώρισε η ανθρωπότητα, η χώρα που της οφείλουμε ό,τι καθιστά τη ζωή ανώτερη και ωραιότερη, υφίσταται τέτοια επίθεση, η θέση όλων των αληθινών ανθρώπων είναι στο πλευρό της.”

Ο 
Γαλλικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αφρικής, βεβαίωνε τους Έλληνες ότι: “όλοι οι αληθινοί Γάλλοι βρίσκονται πλάι στην Μικρή Ελλάδα, που δίνει σε άλλα μεγαλύτερα έθνη ένα υπέροχο παράδειγμα”.

Στις 4 Νοεμβρίου, η Αμερικάνικη εφημερίδα “
 Κρίστιαν Σάοενς Μόνιτορ”, σχολίαζε: “…Εκεί πάνω στα βουνά της Πίνδου, ίσως κρίνεται η τύχη όλου του κόσμου.”

Στις 10 Νοεμβρίου, η “
 Σάνταιη Εξπρές” του Λονδίνου, έγραφε: “Η Ελλάδα επιτελεί αξιοθαύμαστο έργο. Η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να αποβεί εξαιρετικά σοβαρή για μας. Μπορεί όμως και να γίνει το κλειδί της νίκης”.
 

Στις 5 Δεκεμβρίου 1940, ο Βρετανός Υφυπουργός Μόρισσον, δήλωσε: “Η Ελλάδα μας χάρισε την πρώτη κατά σειρά νίκη εναντίον του Άξονα”.
Οι “Τάομς” του Λονδίνου, στις 30 Ιανουαρίου 1941, μεταξύ άλλων πολλών γράφει: “...Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι και αυτός ακόμη ο στρατός του Νείλου ενθαρρύνθηκε, όταν πληροφορήθηκε, ότι τα Ιταλικά στρατεύματα, που προετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει, ήταν λιγότερο τρομερά από όσο ενομίζετο... Η ηχώ των μαχών, στις χαράδρες του Αώου και στα υψώματα στην Κορυτσά, είχε απήχηση στον Αραβόφωνο κόσμο και προκάλεσε βαθύτατη εντύπωση στην Ιβηρική Χερσόνησο... Στην Βρετανική Αυτοκρατορία και στην Αμερική, οι νίκες αυτές χαιρετίστηκαν με χαρά, ανακούφιση και θαυμασμό, γιατί ο Δαβίδ μεταξύ των Εθνών αντιστάθηκε στο θωρακισμένο Γολιάθ…”

Η “Νταίηλυ Τέλεγκραμ” έγραφε την 1η Δεκεμβρίου 1940: “…Ο Νοέμβριος έφερε μεγάλη μεταβολή στη διπλωματική μας κατάσταση. Ο Χίτλερ γύριζε δεξιά και αριστερά στην Ευρώπη, προσπαθώντας μάταια να βρεί συμμάχους. Δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει παρά μόνο την Ουγγαρία και την Ρουμανία, που ήταν ήδη υπό το πέλμα του. Οι άλλες δεν του έδωσαν τίποτα και ο κύριος λόγος της αποτυχίας αυτής ήταν οι ελληνικές επιτυχίες εναντίον της Ιταλίας”.

Την ίδια μέρα, ο Βρετανός Υπουργός των Ινδιών, Λίμερυ, έλεγε: “Τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, χάρις στους Έλληνες η όλη μορφή του πολέμου μεταβλήθηκε... Στις άλλες Βαλκανικές Χώρες, στην Τουρκία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και ακόμα μακρύτερα, οι νέες δυνατότητες της κατάστασης χαροποίησαν μόνο τους φίλους μας και συγκράτησαν εκείνους, που θα μπορούσαν να παρασυρθούν, ίσως προς το μέρος των εχθρών μας.”

"ΛΑΙΦ" ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. 23 Δεκεμβρίου 1940. Ενώ τους υπολόγιζαν για ένα λαό αβοήθητο και αδύνατο, κατάφεραν στους της φασιστικής Ιταλίας εισβολείς ένα τόσο ισχυρό πλήγμα, ώστε να καταλήξει σε μια εξίσου επαίσχυντη ήττα. Μετά από πόλεμο έξι εβδομάδων όχι μόνο αναχαίτισαν τους εισβολείς και συνέλαβαν 7000 Ιταλούς αιχμαλώτους, 500 αυτοκίνητα, 200 πυροβόλα, πολλά άρματα μάχης, χιλιάδες πολυβόλα και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, αλλά κατέκτησαν και της Ιταλικής Αλβανίας το 1/4 περίπου.

                      


ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΜΑΚΕΝΖΥ ΚΙΝΓΚ. Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευγενέστερου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης. Σ' αυτήν οφείλουμε ό,τι κάνει την ζωή ανώτερη και ωραιότερη.

MEHN HENRY. Όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδος.

ΜΠΕΝΓΚΣΤΟΝ Χ. Κανείς πολιτισμός δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί χωρίς το κοσμογόνο έργο του Μ. Αλεξάνδρου.

ΜΩΡΙΑΚ ΦΡΑΝΣΟΥΑ. Η Ελλάς ξεπέρασε τον εαυτόν της και με το παράδειγμά της μάς μαθαίνει να μη χάνουμε το κουράγιο μας ποτέ. Με το μαρτύριό της και τις αρετές της είναι σήμερα από κάθε άλλη φορά πιο μεγάλη στην πανένδοξη ιστορία της.

ΝΙΤΣΕ. Η ελληνική φυλή είναι η τελειότερη, η ωραιότερημ η γοητευτικότερη από όλες τις άλλες φυλές.

ΠΑΣΚΑΛ. Εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της φύσεως κάθε τι άλλο που ξεχωρίζει μέσα στον ανθρώπινο πολιτισμό έχει ελληνική και μόνο προέλευση.

RICHEPIN IEAN. Γαλλική ακαδημία. Η τελευταία λέξη της γης όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή θα είναι Ελλάς.

RENE PUAUX. Η γοητεία της Ελλάδος είναι ακατανίκητη στην αναπόληση του πλουσιοτέρου σε ομορφιά, ποίηση και φιλοσοφία πολιτισμού που υπήρξε ποτέ.


Θάνατος ή Λευτεριά, το σύνθημα. Ένας λαός με μια φωνή. ΟΧΙ. Κανένας τότε ηττοπαθής ή ακριτόθυμος. Κανένας θερσίτης δεν βρέθηκε μεταξύ Ελλήνων. Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά αυτό, που είπε ο Πλάτων: “Εμείς οι Έλληνες ηνωμένοι και ομονοούντες και μακράν εσωτερικών διχονοιών, είμεθα αήττητοι έναντι εξωτερικών κινδύνων. Μόνον εις το εσωτερικόν - αλλοίμονο - μέτωπον, νικώμεν και ηττούμεθα”.
Ζούσε τότε, τις μεγάλες εκείνες μέρες, ο εθνικός ποιητής, ο βάρδος της φυλής μας, Κωστής Παλαμάς. Κι όταν τον ρώτησαν, πώς θα μπορούσαμε να αντισταθούμε σε δύο αυτοκρατορίες, είπε το περίφημο:

“Μόνο ένα λόγο θα σας πώ, δεν έχω άλλο κανένα,
μεθύστε με τ’αθάνατο κρασί του εικοσιένα.”

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ¨ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ¨ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΑΙΝΩΝ.
ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΙΑΝΟΗΣΕΤΕ!
ΔΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
                       
http://diogeneis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...