Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κίνδυνος επιδημίας μαλάκινσης εγκεφάλου

 M A L A K I N S I S
(Έρωτας ΝΑΙ. Το μόνο που δικαιολογείται παντού.)

Ακολουθεί το περίφημο βίντεο διαμαρτυρίας:


Αυτόν τον τρόπο βρήκαν κάποιοι σεβιλλιάνοι για να διαμαρτυρηθούν για την Μεγάλη Απάτη που λέγεται BANKIA. Μπαίνουν μέσα σ’ ένα υποκατάστημα της Σεβίλλης, ένας τσιγγάνος με έξοχη φωνή αρχίζει να τραγουδάει, και σιγά-σιγά, τσιγγάνες και μπαλαμές αρχίζουν να χορεύουν μπροστά «στα έκπληκτα μάτια των υπαλλήλων» όπως θα έλεγε ένας «σοβαρός» δημοσιογράφος.


Τον τρόπο αυτό κάποιοι τον λένε «Πρωτότυπο». Άλλοι λένε «Επιτέλους μια Κίνηση με Φαντασία». Κι άλλα τέτοια «κουλά» ακούω κα διαβάζω. Και λέω «κουλά» για να μην πω Ύποπτα.

     


     

Φανταστείτε τους ακροβάτες του Τσίρκου του Ήλιου να μπουκάρουν στα κεντρικά της DEUTSCHE BANK και να «τα δίνουν όλα». Τους χορευτές των BOLSHOI μέσα στη BARCLAYS και ούτω καθεξής. Κιόλα αυτά ως διαμαρτυρία στην κλοπή που υφίστανται.
     

Είναι αλήθεια ότι η στιγμή στο βίντεο είναι πάρα πολύ ωραία. Και φαντασία έχει, και πρωτοτυπία και θα ήταν μια υπέροχη κίνηση αν όλοι αυτοί, τσιγγάνοι και μπαλαμοί, έμπαιναν σ’ ένα ορφανοτροφείο, σ’ ένα γηροκομείο, σ’ ένα νοσοκομείο… Έτσι, για μια νότα χαράς. Αλλά τρόπος διαμαρτυρίας και δη Αντίστασης μπροστά στον Απόλυτο Παραλογισμό τού να μας ζητιέται Κομμουνιστικά να σώσουμε τον Καπιταλισμό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.! Αυτό το «ελάτε ωρέ αδέρφια όλοι μαζί να χορέψουμε για να διαμαρτυρηθούμε που πρέπει να καταπατηθούν Συντάγματα ολόκληρα ώστε να σωθούν Τράπεζες Ιδιωτικές», δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω. Μπερδεμένα είναι όλα. Έχω την αίσθηση, ότι η παρακμή μας είναι τόσο βαθιά, που αβίαστα βαφτίζουμε τη Μαλακία, Πρωτοτυπία.
      

Δεν μπορώ να φανταστώ τους γάλλους πεινασμένους του 1789 να μπαίνουν στα Ιδιαίτερα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας και να της τραγουδούν μια παραδοσιακή γαλλική μπαλάντα.
     

Ούτε τους Μπολσεβίκους τους φαντάζομαι να χορεύουν κοζάκικους χορούς μπροστά στους Ρομανώφ με την ελπίδα να στείλουν «ένα μήνυμα διαμαρτυρίας».
     

Δεν είναι τυχαίοι οι συνειρμοί αυτών των δυο στιγμών της Ιστορίας. Σε Αντίστοιχη Ιστορική φάση πιστεύω πως είμαστε. Απλά στον Προθάλαμο ακόμα.
     

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν δυο τουλάχιστον βασικές διαφορές μεταξύ του σήμερα και των δυο αυτών στιγμών:
     

Δεν πεινάμε ακόμα αρκετά ΟΛΟΙ

και
     
Παραείδαμε T.V τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται στο βοιδίσιο βλέμμα μας και στον ενθουσιασμό μας μπροστά σε «χορευτικές διαμαρτυρίες».



Υ.Γ.: Σκέφτομαι αν δουν το βίντεο οι Ιδιοκτήτες και τα Μεγαλοστελέχη της BANKIA, θα ξεραθούν στα γέλια. «Να κλέψουμε κι άλλο» θα λένε, «για να ’ρχονται οι μαλάκες να διασκεδάζουν τζάμπα τους υπαλλήλους μας. 30 ευρώ και πληρώνει ο τουρίστας να δει φλαμένκο κι οι υπάλληλοι «το κάψανε» τζάμπα


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...