Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΠΑ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΠΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Το Υπουργείο Παιδείας δίνει χάπια και αντισυλλιπτικά φάρμακα σε μαθητές σε 13 λύκεια.  
Τα γραφεία σχολικών νοσοκόμων που εφοδιάζονται με τα αντισυλληπτικά μπορούν να διανείμουν την αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης «σχεδίων Β» και άλλα από του στόματος ή και ενέσιμα ελέγχου των γεννήσεων για τα κορίτσια χωρίς να το λένε στους γονείς τους. Αυτό το φθινόπωρο, οι μαθητές μπορούν επίσης να πάρουν Depo-Provera, ένα φάρμακο ελέγχου των γεννήσεων με ένεση μία φορά κάθε τρεις μήνες.
Ενώ τα μεγάλα γυμνάσια της Apple έχουν παράσχει από καιρό ελεύθερα προφυλακτικά για σεξουαλικά ενεργά εφήβους, αυτή είναι η πρώτη φορά που στα σχολεία της πόλης έχει διανεμηθεί ορμονικός έλεγχος των γεννήσεων και σχέδιο Β, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την εγκυμοσύνη αν ληφθεί έως και 72 ώρες μετά από την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
Μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια ενός ανώνυμου πιλοτικού προγράμματος σε πέντε σχολεία της πόλης πέρυσι, 567 μαθητές έλαβαν δισκία (Plan Β) και 580 φοιτητές έλαβαν Reclipsen αντισυλληπτικά χάπια.


JUST SAY NO: Annette Palacios says that at 15 she’s too young for sex, while mom Pania laments not getting a parental opt-out letter.Η μαμά της, Πάνια, παραπονέθηκε ότι δεν πήρε  επιστολή - και δεν θέλει να πάρει η Annette κρυφά το {plan b} ή άλλα αντισυλληπτικά χάπια από τη νοσοκόμα.
Στόματος και ενέσιμα αντισυλληπτικά απαιτούν συνταγές, οι οποίες, στο πλαίσιο του προγράμματος, είναι γραμμένες από γιατρούς.
Το σχέδιο Β πωλείται χαρακτηριστικά ως εξωχρηματιστηριακό φάρμακο, αλλά ο ανήλικος χρειάζεται συνταγή. 
Για το πρόγραμμα ΣΥΛΛΗΨΗΣ, οι σπουδαστές μπορούν να πουν σε μια εκπαιδευμένη σχολική νοσοκόμα αν είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. Ο μαθητής θα κάνει στη συνέχεια ενα τέστ για να δούμε αν είναι ήδη έγκυος.
Στα 14 σχολεία εστάλησαν επιστολές στους γονείς ενημερώνοντάς τους. Οι γονείς μπορεί να απαγορεύσουν στα παιδιά τους από το να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης ή να πάρουν αντισυλληπτικά, αν υπογράψουν μια δήλωση αποχώρησης.
Εάν όχι, τα σχολεία μπορούν εμπιστευτικά να δώσουν την αντισύλληψη χωρίς άδεια.


Επιπλοκές της κύησης:
7.000 κορίτσια κάτω των 17 ετών έμειναν έγκυος πέρυσι σε όλη την πόλη
90% αυτών των κυήσεων ήταν απρογραμμάτιστες
64% είχαν ματαιωθεί
2.200 έγιναν μητέρες σε ηλικία των 17 ετών. Περίπου το 70 τοις εκατό εγκαταλείπουν το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...