Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

1942 Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ‏


L.A. BATTLE
Λιγότερο από τρεις μήνες μετά την είσοδο των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου του 1942, το Λος Άντζελες τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, εξαιτίας άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Διατάχθηκε συσκότιση σε ολόκληρη την πόλη και οι αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες άνοιξαν πυρ. Ύστερα από περίπου 1.400 βλήματα, το αποτέλεσμα ήταν τρεις νεκροί και αρκετές θεωρίες για τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.



Αρχικά, είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχε φόβος για μία επικείμενη επίθεση από την Ιαπωνία, ωστόσο λίγες ώρες μετά τη «μάχη», ο υπουργός Ναυτιλίας Frank Knox έκανε λόγο για «λάθος συναγερμό».


Ο Στρατός σε ανακοίνωσή του την επόμενη ημέρα σημείωνε ότι η σύγχυση πιθανόν να προκλήθηκε από εμπορικά αεροπλάνα που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου με σκοπό τη δημιουργία πανικού.

Εφημερίδες της εποχής μιλούσαν για συγκάλυψη, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα ήταν UFO.


Η Long Beach Independent έγραφε: «Υπάρχει μια μυστηριώδης επιφυλακτικότητα σχετικά με την όλη υπόθεση και φαίνεται ότι κάποια μορφή λογοκρισίας προσπαθεί να σταματήσει τη συζήτηση επί του θέματος».

Οι εικασίες ήταν πολλές και οι θεωρίες περιλάμβαναν την ύπαρξη μυστικής βάσης στο βόρειο Μεξικό καθώς και ιαπωνικά υποβρύχια που μπορούσαν να κουβαλήσουν αεροπλάνα.

Το 1983, η αμερικανική υπηρεσία ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας απέδωσε το γεγονός σε «νεύρα πολέμου» που προκλήθηκαν από ένα χαμένο μετεωρολογικό αερόστατο. 

Οι Iάπωνες μετά τον πόλεμο διαβεβαίωσαν πως ποτέ δεν έστειλαν αεροσκάφη πάνω από την νότια Καλιφόρνια. Συνολικά τρία άτομα πέθαναν από τα πυρά εκείνο το βράδυ και άλλα τρία από καρδιακή προσβολή, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε πολλά κτίρια.


πηγή
Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...