Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πολεμικό τοπίο η κυπριακή ΑΟΖ!



Εισβολή στα κυπριακά οικόπεδα σχεδιάζει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή η Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημεριδα «Φιλελευθερος», η Άγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για αεροναυτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στα «οικόπεδα» 8, 9 και 12.


Την ίδια ώρα, άσκηση πραγματοποιούν σε κοντινή περιοχή με τους Τούρκους και οι Ισραηλινοί. Από αύριο Πέμπτη, η περιοχή νοτίως της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ , θα μοιάζει με «πολεμικό» τοπίο καθώς θα βρίσκεται σε εξέλιξη σκηνικό ασκήσεων από τις δυο αυτές χώρες.

Σημειώνεται πως το Τελ Αβίβ έχει ζητήσει -όπως πράττει πάντα- την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με την Άγκυρα που σκοπίμως παρακάμπτει τη Λευκωσία.

Η Τουρκία, η οποία θα πραγματοποιεί συχνά ασκήσεις με στόχο να συντηρήσει κλίμα έντασης και να προκαλεί προβλήματα στην κυπριακή προεδρία της ΕΕ, έχει δεσμεύσει τις περιοχές αυτές για την Πέμπτη 12 Ιουλίου και την Παρασκευή 13 Ιουλίου (από τις 5 το πρωί μέχρι και την 1.00 μ.μ.).
 
Είναι σαφές ότι η Άγκυρα με την άσκηση αυτή, εντός των κυπριακών «οικοπέδων», επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και να δοκιμάσει τις αντοχές της Λευκωσίας. Θέλει δε να στείλει και μήνυμα για το θέμα των ερευνών της Λευκωσίας για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις και αναμένεται να προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της Τουρκίας στην ΕΕ και στα Ηνωμένα Έθνη. Το Ισραήλ, έχει δεσμεύσει περιοχές στα όρια του εναέριου χώρου Λευκωσίας και Καΐρου. Η άσκηση άρχισε χθες Τρίτη και θα ολοκληρωθεί αύριο.




ΠΗΓΗ:http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_7778.html#ixzz20Jct6VRN



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...