Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Σενάριο: Ηλιακής Καταιγίδας

Σενάριο: Ηλιακής Καταιγίδας και Διακοπής Ηλεκτρικού Ρεύματος


Πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται τα τελευταία 5-6 χρόνια κυρίως για το 2012 και το τέλος του κόσμου, και για το ημερολόγιο των Μάγια.Το τι όμως ακριβώς θα συμβεί από όλα αυτά μόνο ο χρόνος θα το δείξει.
Τα σενάρια πάντως για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 είναι πολλά. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί μία ανακοίνωση της Nasa που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας για το πώς θα αντιμετωπιστεί: η ηλιακή καταιγίδα που θα συμβεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 και που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει ο πλανήτης μας.
Ας πάρουμε το σενάριο της Ηλιακής Καταιγίδας και της μόνιμης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ας σκεφτούμε τι θα σημαίνει κάτι τέτοιο για τους πολίτες της νέας τεχνολογικής εποχής.


Εάν υποθέσουμε ότι οι Ηλιακές καταιγίδες κτυπήσουν την Γη,αυτό συνεπάγεται με την απότομη αύξηση της τάσης η οποία θα προκαλέσει το ολικό Blackout όλων των ηλεκτρικών συσκευών του πλανήτη.
     Ποιες είναι όμως οι τρεις άμεσες συνέπειες από την ηλιακή καταιγίδα που θα συμβεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2012 και που ενδεχομένως θα μπορέσουμε να τις αντιληφθούμε όλοι μας;


• Καταστροφή των δικτύων διανομής ρεύματος
• Έλλειψη νερού
• Διακοπή όλων των τηλεπικοινωνιών


Τι δήλωσε ο φυσικός Michio Kaku, για τις συνέπειες που θά έχει στη ζωή μας


Ένας από πρώτους επιστήμονες διεθνούς κύρους που μίλησε ανοιχτά στο κοινό για την επερχόμενη ηλιακή καταιγίδα και πώς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπισή της, είναι ο θεωρητικός φυσικός Michio Kaku, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, που προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις:


«Κάθε 11 χρόνια ο ήλιος απελευθερώνει ενέργεια, ένα τσουνάμι ραδιενέργειας που μπορεί να διακόψει τις επικοινωνίες, τους δορυφόρους, οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω στο διάστημα. Το ίντερνετ, η τηλεόραση, κ.ά, θα μπορούσαν να διακοπούν οι λειτουργίες τους στις 22 Σεπτεμβρίου οπότε και έχουμε το κορύφωμα του φαινομένου. Δηλαδή μεταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, αλλάζουν ο βόρειος και ο νότιος πόλος του ήλιου απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ραδιενέργειας που λίγα λεπτά αργότερα θα φτάσουν στη γη με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι δορυφορικές επικοινωνίες μας.»
   Γιατί δεν γνωρίζαμε όμως σχεδόν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ είναι τόσο σοβαρό; Ο Michio Kaku αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νομίζαμε ότι ο επόμενος κύκλος θα ήταν ήρεμος. Δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα δεδομένα μας. Και γι’ αυτό τώρα μιλάμε για συναγερμό. Κάναμε ένα λάθος. Ο επόμενος κύκλος που το κορύφωμά του θα είναι το 2012 θα είναι πολύ πιο σοβαρός απ’ ό,τι νομίζαμε αρχικά.»


Ο ίδιος ο καθηγητής όμως θεωρεί ότι έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Εκτιμά ότι με την κατασκευή των σωστών συστημάτων και την ενδυνάμωση των δορυφόρων θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες θα είναι ακριβώς οι συνέπειες από την ηλιακή καταιγίδα, και ότι έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για  να τις καταπολεμήσουμε.


  Από την άλλη πλευρά η Nasα εκφράζει τον τελευταίο καιρό αμφιβολίες για την ακρίβεια της πρόβλεψης της και θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία για την εκδήλωση της πρωτοφανούς ηλιακής καταιγίδας τον Μάιο του 2013. Αν κάτι τέτοιο συμβεί , λένε οι "λάτρεις" της καταστροφολογίας για το 2012, τότε "το τέλος του κόσμου θα φτάσει με πέντε μήνες καθυστέρηση!"
ΤΟ τέλος όμως, και κάθε Τέλος είναι και μία νέα Αρχή.


    Με λίγα λόγια τα πάντα πάνω σε αυτόν πλανήτη την Γη, σε έναν κόσμο και πολιτισμό ο οποίος έχει συνηθίσει να λειτουργεί να κινητέ και να περιστρέφετε με την χρησιμοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος, μία μόνιμη διακοπή αυτού  θα σήμαινε την άλικη αλλαγή στα πάντα, θα σήμαινε την επιστροφή στο μηδέν. 
Από την άλλη μεριά, επειδή όλα τα πράγματα έχουν και την θετική τους μεριά, μία επιστροφή στο μηδέν ίσως να είναι και η μεγάλη ευκαιρία για την ένωση και τον νέο πολιτισμό των ανθρώπων. 


Εξάλλου στην τελική και ο Ήλιος φωτιά είναιμία τεράστια μπάλα φωτιάς.....
Μὴν φοβάστε τὴν Φωτιά! 
Εμείς είμαστε ἡ Φωτιά! 
Αυτή θὰ μᾶς αναγεννήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...