Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

BLACK NIGHT: Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ!

 N I G H T


Η ιστορία του ξακουστού ''Μαύρου Ιππότη'' ξεκινάει το 1958 και αναβιώνει στις μέρες μας χάρις σε καινούριο φωτογραφικό υλικό που ''ανέβηκε'' πρόσφατα στην ιστοσελίδα της NASA.
Πρόκειται για έναν μυστηριώδη δορυφόρο, προφανώς εξωγήινης προέλευσης, που διαγράφει πολική τροχιά γύρω από τη Γη και σύμφωνα με τη NASA η ιστορία του ξεκινά από
τη δεκαετία του 1920-30, όπου και πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνος για ύποπτα ραδιοκύματα, πολλά χρόνια πριν εντοπιστεί και φωτογραφιστεί.
Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση έκανε στις 26 Νοεμβρίου του 1958 (ένα χρόνο μετά την αποστολή του Ρωσικού δορυφόρου Sputnik I), όταν Αμερικάνοι, Ρώσοι και Ιταλοί αστρονόμοι αρχίζουν και λαμβάνουν σήματα με άγνωστο κωδικό πολύ πιο πάνω από το γήινο δορυφορικό δίκτυο. Μετά από έρευνες, τα ραντάρ ανακαλύπτουν πως τα σήματα προέρχονταν από ένα αγνώστου ταυτότητας διαστημικό αντικείμενο κοντά στη γη. Το 1960, τον συναντά το σοβιετικό σκάφος Voshkod 1 που για περίεργο λόγο αμέσως εγκατέλειψε την αποστολή του, ενώ το 1963 εντοπίζεται και πάλι κατά τη διάρκεια της αποστολής του Mercury-Atlas 9.
Τον δορυφόρο είχε παρατηρήσει στο παρελθόν ευρισκόμενος σε τροχιά και ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ. Η τότε αναφορά του υποκλάπηκε από σταθμό παρακολούθησης στην Αυστραλία, αναγκάζοντας τη NASA να μιλήσει για παραισθήσεις, μετά από διακοπή ρεύματος και διαρροή διοξειδίου του άνθρακα μέσα στη διαστημική κάψουλα.
Το 1998, το θέμα αναβίωσε για τελευταία φορά μετά από έξι φωτογραφίες του πληρώματος του STS-88 αλλά τίποτα δεν αποκαλύφθηκε μέχρι το 2011, όταν η NASA κυκλοφόρησε τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς τη προσθήκη εξηγήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...