Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ετοιμάζουν ρομπότ δολοφόνους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Ρωσία


TERMINATOR 
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Ντμίτρυ Ρογκόζιν, Ρώσοι μηχανικοί σχεδίασαν ρομπότ με τα οποία θα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατά τρομοκρατών και που θα μπορούν να εκκενώνουν τραυματισμένους από τους χώρους της επίθεσης…

Άλλα συστήματα που αναπτύσσονται είναι ηλεκτροπτικά με τα οποία μπορούν να εντοπιστούν οι τρομοκράτες πίσω από εμπόδια. Δεν έγινε γνωστό το πότε αυτά θα είναι έτοιμα για επιχειρησιακή χρήση.
Ωστόσο, όπως τονίζει και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ρομπότ-δολοφόνοι τα οποία θα επιλέγουν ποιους στόχους θα εμπλέκουν και θα σκοτώνουν, θέτουν σοβαρά ηθικά ζητήματα. Βασικότερο όλων είναι πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη νομοθεσία του Διεθνούς Δικαίου, η οποία έχει προβλέψεις για διάκριση-διαχωρισμό στόχων, για αναλογία και για στρατιωτική ανάγκη.
Επιπλέον, θέτουν και δίλημμα στο ποιος θα έχει τελικά την ευθύνη για τις απώλειες.
Αν και τα όπλα αυτού του είδους δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα, αλλά μόνο κάποιες από τις επιμέρους τεχνολογίες τους, εντούτοις τίθενται οι βάσεις για την πορεία προς το συγκεκριμένο τελικό στόχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...